2008. október 24.

Maraton az egészség jegyében

A Colosseum az életem

Tizenkét órás sporttal töltik az október 23-át azok, akik az Ady Endre utcai Welness Colosseumban részt vesznek az Aerobic és fitness maratonon. A változatos programot kínáló sportesemény szervezői a sport és az egészséges életmódhoz kapcsolódó lehetőségek mellett több meglepetéssel és ajándékkal is készülnek a kivételes alkalomra.

Mint ahogyan azt Gáspár-né Edinától és Brezovai Sándortól megtudtuk, a nap vége mindenki számára tartogat meglepetést, s emellett a legkiválóbban teljesítők, azaz a tornák legaktívabb résztvevője, illetve a húzódzkodó és fekvenyomó verseny nyertesei értékes ajándékkal térhetnek haza. Utóbbi 3 különböző fogásban meghirdetett versenyszám eredményének megállapításában természetesen az indulók testsúlyát is figyelembe veszik, mert ebben a kategóriában az abszolút erőszint számít igazán. Míg a húzódzkodó versenyben az 1 perc alatt végrehajtott húzódzkodás száma dönti el, hogy ki lesz a bajnok.

Kivételes alkalom lesz az egész napos rendezvény abból a szempontból, hogy az ország különböző területeiről 100 karatés érkezik Szentesre, hogy részt vegyen a programban. Természetesen számukra külön komplett edzéstervet állítottunk öszsze, de be is kapcsolódnak a közös sportolásba a konditermi edzéseken keresztül. Egyedülálló lesz a rendezvény azért is, mert a Colosseumban járó segítséggel élőket és szüleiket is meghívtuk a maratonra, s lesznek olyan edzések, amelyeken együtt sportolnak egészséges társaikkal. 12 órakor pedig őket is köszöntik a rendezvényen résztvevő városvezetők, mondta el Brezovai Sándor, aki szerint fontos, hogy a vállalkozó kedvűek az edzéseken keresztül belekóstolhassanak a Welness Colosseumban uralkodó családias hangulatba.

A szentesi sportklubokat is meghívták a maratonra, de az él-, és haladó sportolók mellett várják az edzéseket most kezdőket, valamint a túlsúlyban szenvedőket is, akik megismerkedhetnek a különböző aerobic foglalkozásokkal, a konditermi ed-zésekkel, a nyújtó és lazító tornákkal, valamint a garantáltan alakformáló, zsírégető és fogyasztó hatású Nippon Zengo-val is. Ezek mellett antioxidánsszint-mérésen, sportruházati vásáron, bio-ételek kóstolóján is részt vehetnek. Kipróbálhatják a szaunázást és a masszázst (fél áron), megismerhetik a japán welness otthon technológiát, illetve a táplálék-kiegészítők és készségfejlesztő játékok széles választékát.

A maratoni sportolás október 23-án, csütörtökön reggel 9 órakor veszi kezdetét a tornateremben Military aerobiccal, az edzőteremben pedig melledzéssel. Utána, 10 órától Fitball és váll, 11 órától Nippon Zengo Bombastic és hát, déltől Taikiken és kar, 13 órától Aero dance és láb, 14 órától Static gimnastic és has edzéseket tartanak. Délután 3 órától Nippon Zengo Fighting és Cardio tréning, 16 órától Power aerobic és edzésterv készítés, 17 órától Fight aerobic és köredzés következik. 18 órától Nippon Zengo bag training, 19 órától Aerobic mix szerepel a programban, ezzel párhuzamosan este 6-tól fekvenyomó versenyre, 7-től pedig húzódzkodó versenyre kerül sor. Míg a mindenkinek szóló meglepetés előtt 20 órától Stretching edzést tartanak és nyújtanak a Welness Colosseumban.

Cseh-Lakos