2008. szeptember 12.

Kamarai választások - 2008

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2008 őszén választja újjá a következő 4 évre tisztségviselőit és testületeit. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a kamarai küldöttgyűlés 2008. október 8-án, Szegeden a kamara megyei elnökségét, elnökét, általános alelnökét és négy szakmai alelnökét, továbbá az ellenőrző bizottságot és az etikai bizottságot fogja újjá választani. A közel kétezer kamarai tag mindegyike ezen a gyűlésen természetesen nem tud egyszerre megjelenni, ezért küldöttei által hozza meg a fontos személyi döntéseket.

Összesen 174 küldöttet kell előzetesen szeptemberben kiválasztaniuk a Csongrád megyei vállalkozóknak és vállalkozásoknak. Ők fogják majd a tisztségviselőket és testületeket újra választani.

Miután az előzetes bejelentésekből és a júliusi, majd augusztusi program ismertetőkből világossá vált, hogy minden posztra többen pályáznak, így a majd szavazó, azaz döntést hozó küldöttek személye rendkívül fontossá vált.

Nekünk, a szentesi kistérségben dolgozó kamarai tagoknak a megyei összesen 174 küldött helyből 17 járna a taglétszám és a befizetett tagdíj arányában, azonban az elosztás nem matematikai alapon történik, hanem egy úgynevezett előválasztással.

Szeptember 2-8. között a kamarai tagok szakmai területük szerint (osztályonként és tagozatonként) jelölték ki azokat a személyeket, akik közül a 174 küldöttet titkos, urnás szavazáson ki kell választani. Ezekre, a Szegeden tartott jelölő gyűlésekre minden kamarai tag személyes meghívót kapott és a részvétel a korábbi években tartott ilyen gyűlésekhez képest sokkal magasabb volt.

A 174 helyre több mint 200 jelölés történt. A jelöltek között ott vannak a mi szentesi képviselőink is, akiket szeretnénk bejuttatni az október 8-i küldöttgyűlésre. Név szerint: Tóth Imre a nag-ymágocsi Comix System Kft., Szalva János a Fémtechnika Kft., Mészáros András a Hús-Kor Kft., Károlyi László a Legrand Zrt., Magyar József a Hungerit Zrt., Kun Árpád az Agro-Fortis Kft., Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt., Korecz Mónika az Iroda-Profil Kft., Váczi Imre a Váczi Cipő Kft., Hegedűs István az Aranykalász Panzió Kft., Tari János az Optanet Kft., Horváth István a Paam Kft., Tímárné Sta-berecz Teréz a Mérleg Adótanácsadó Iroda képviseletében, továbbá Bőhm Sándor és Presztóczki Veronika egyéni vállalkozók.

A megyei elnökségbe Magyar József, Károlyi László, Mészáros Zoltán, Bőhm Sándor és Horváth István a jelöltünk. A megyei ellenőrző bizottságba Tímárné Staberecz Terézt, az etikai bizottságba pedig Korecz Mónikát jelöltük.

A küldöttek titkos, urnás választása Szentesen szeptember 18-án, csütörtökön lesz a kamara kistérségi képviseleti irodájában, a Filep Házban, reggel 9 órától délután 4-ig. Itt kell a felsorolt szentesi jelölteket a szentesi és környéki vállalkozásoknak szavazataikkal hozzásegíteni ahhoz, hogy bekerüljenek a 174 küldött közé és így részt vehessenek az október 8-i kamarai elnök, alelnökök, elnökség és szakbizottságok választásán. Nagyon fontos, hogy minél több szavazat kerüljön leadásra Szentesen, ezért kérünk minden vállalkozást, vállalkozót, akár kamarai tag, akár nem az, jöjjön el a Filep Házba és szavazzon a szentesi jelöltekre. Igen, azok is jöhetnek és jöjjenek is, akik nem kamarai tagok. A törvény nekik is biztosít szavazati jogot, tehát ők is segíthetik a szentesi jelölteket.

Ugyanezen a szeptember 18-i szentesi szavazáson lesz újra választva a Szentesi Kistérségi Elnökség is. A jelöltek a következők: Radics Attila a Legrand Zrt.-től, Nagypál Szilárd a Hungerit Zrt.-től, Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt.-től, Koltai Iván a PIR Bt.-től, Hegedűs István az Aranykalász Panzió Kft.-től, Tari János az Optanet Kft.-től, Tímárné Staberecz Teréz a Mérleg Adótanácsadó Irodától, Horváth István a Paam Kft.-től és Bőhm Sándor egyéni vállalkozó.

Várjuk a tisztelt szentesi és térségi vállalkozókat és vállalkozásokat a szeptember 18-i szavazásra!

Horváth István
kistérségi elnök