2008. szeptember 12.

Fémtolvajt fogtak

Szeptember 1-jén, nem sokkal éjfél előtt történt, hogy az egyik belvárosi ABC kerítéssel körbekerített, raktárnak használt részébe hatolt be egy férfi, aki 30 ezer forint értékű alumíniumlemezt kísérelt meg ellopni. Az arra érkező rendőrjárőrök azonban észrevették és elfogták a férfit, aki ellen lopás miatt indult eljárás.

Keréksúlyokat loptak el egy berekháti tanya udvarán álló traktorról. A tolvajok augusztus 27 és 29-e között jártak az udvarban, és okoztak a tulajdonosnak 50 ezer forint értékű kárt.

Egy nagytőkei tanyát is kifosztott egy betörő, aki szeptember 6-a és 9-e között mászott be a házba az ablakon keresztül, és vitte magával az ott talált televíziót, mosógépet, centrifugát és gázpalackot mintegy 70 ezer forint értékben.

Szeptember 1-je és 4-e között egy nagymágocsi, bekerítetlen földterületről az ott lévő három bála hereszénát vitte el ismeretlen tettes. Az ügyben folytatott nyomozás során kiderült, hogy az egyik helybéli ház udvarán három, az eltűntekhez kísértetiesen hasonló bála található. A későbbi házkutatás során kiderült, hogy az ellopott bálákról van szó. A ház tulajdonosa beismerte tettét, elmondta, hogy utánfutóval, a késő esti órákban szállította udvarába a szénát.

Egy tízezer forint értékű öntöttvas kádat tulajdonítottak el ismeretlenek a Bereklaposból, egy ottani tanya udvarából. A kádat egyelőre egyik fémfelvásárlónál sem kínálták fel eladásra.

Augusztus 30-án történt, hogy az egyik szórakozóhelyen a hajnali órákban a későbbi sértett a telefonját a diszkópult melletti hangfalra tette le, majd elment táncolni. Egy órával később, amikor visszament a telefonjáért, már nem találta ott a készülékét, a 25 ezer forint értékű mobilt valaki addigra magához vette.

H. V.