2008. augusztus 1.

Végre átvették az érmeket.

Harmadik helyet szerzett az első osztályú bajnokságban a Legrand-MetalCom-Szentes futsal csapata, az érmeket, ha némi késéssel is, de végre átvehették a gárda játékosai. Némethy László vezetőedző szerint még mindig kis csapat a Szentes, éppen ezért akár bravúrnak is tekinthető a bronzérem.

- Dobogós reményekkel vágtak neki a bajnoki esztendőnek?


- Szerettünk volna a középmezőnyben megragadni, illetve egy-két olyan rangadót megnyerni, ami meglepetésnek számítana. Ehhez képest az élen álltunk a bajnokság felénél, a végére pedig miénk lett a bronz. Mindez talán annak tudható be, hogy - ellentétben néhány nagy költségvetésű csapattal - teljesen felszabadultan játszottunk, nem volt győzelmi kényszer a vállunkon.

- A téli szünetben ugyanakkor arról is lehetett hallani, hogy a Szentes be sem fejezi a bajnokságot.

- Néhány játékos távozása miatt morálisan széthullottunk, de Szerencsi István technikai vezetőnk akarata, lelkesítése, hozzáállása, bíztatása átsegítette a játékosokat a holtponton, összeültünk, megbeszéltük, hogy aki még menni akar, az menjen, de aki marad, az játssza végig a bajnokságot becsülettel. Senki sem távozott, és bár volt egy másfél hónapos gyenge időszakunk, talpra álltunk, és odaértünk a dobogóra.

- Melyek voltak a legemlékezetesebb összecsapások, akár pozitív, akár negatív értelemben?


- Szenzációsan ment a játék az Aramis elleni hazai találkozónkon, ahol bizonyára sokan emlékeznek rá, 0-4-ről fordítottunk 5-4-re, és szereztünk roppant fontos pontokat. Rémálom volt viszont az elődöntő két mérkőzése, különösen a hazai pályán nyújtott teljesítményünk volt értékelhetetlen.

- Hogyan tovább? Koncz Zsolt nyilvánvalóan kevesebb időt tud majd a csapattal tölteni.


- Valóban kevesebb ideje lesz a futsalra, de amikor tud, akkor jön, és mellettünk lesz. A klubnak továbbra is ő a szakmai igazgatója, mindenben számíthatunk a se-gítségére. Az ifjúsági csapattal a továbbiakban már nem én, hanem Varga Zsolt, Szabó Árpád és Jernei Csaba foglalkoznak. Ami a játékoskeretet illeti, ha ez a társaság együtt tudna maradni, esetleg egy-két labdarúgóval még erősödnénk, akkor a következő szezonban is az élmezőnyt céloznánk meg.

H.V.