2008. július 4.

Korosztályos bajnokok

Álló sor, balról jobbra: Szikora Enikő, Bene Viktória, Gémes Alexa, Törőcsik Fatime, Papp Tímea, Rácz Daniella, Sléger Kata, Molnár Gyöngyi, Kertes Anna, dr. Tóth Gyula (edző), Gémes Ivett, Kövér-Kis Réka, Gundl Diána, Bakos Anna, Pengő Nikolett, Sipos Dorina, Oltyán Gyula (edző)
Térdelnek: Sebők Adél, Szikora Fruzsina, Duhaj Dorina, Balázs Adrienn, Bertók Dorina, Kádár Ildikó, Miskolczi Kitti. Hiányzik a képről: Kocsis István (edző), Bakos Eszter, Magyar Tamara, Dudás Dóra, Papp Vanessza

Még nem fordult elő, hogy a korosztályos bajnokságokban egy évben több bajnokcsapata is legyen a Szentesi Vízisport Klub női szakágának. Idén azonban ennek a szép sikernek is örülhettek a klub vezetői, edzői, játékosai, hiszen a gyermek- és a serdülő csapat is a dobogó legfelső fokán végzett. Az Oltyán Gyula - Kocsis István edzette fiatalok olyan nagy klubok vízilabdázói előtt szerezték meg az aranyérmet, mint a BVSC, a Honvéd, az Újpest és a Dunaújváros.

- Ifjúsági csapatunk az 5. helyen végzett, de az igazán nagy terveink a gyermekekkel, és a serdülőkkel voltak - kezdte Oltyán Gyula. Már a szezon kezdetekor tudtuk, hogy a BVSC, az UTE és a Honvéd lesz a nagy riválisunk, de nem gondoltuk, hogy ennyire szoros küzdelmet vívunk ellenük. A serdülőknél a BVSC-vel szemben, az egymás ellen elért jobb gólkülönbség döntött végül a javunkra, és a gyermekcsapatok között is mindössze egy-két pont volt a differencia a végelszámoláskor.

- Melyik korosztályt melyikük edzette?

- A gyermekekkel én foglalkoztam, a serdülőket és az ifjúságiakat Kocsis István készítette fel, az utolsó négy mérkőzésükön ültem náluk is a kispadon.

- A korosztályos válogatottakban ezek szerint sok a szentesi vízilabdázó.

- Szerencsére igen, hiszen a serdülők közül hatan válogatottak, úgy gondolom, közülük többen szerepelnek majd a nyári, Győrben megrendezésre kerülő ifjúsági Európa-bajnokságon. A gyermekekkel most jöttünk haza egy kaposvári edzőtáborozásból, ők Prágába készülnek, és a '94-es korosztályból több játékosunkat is behívták - az 1993-as születésűek közé - a keretbe.

- A fiatalabbakat az idősebbek között szerepeltetik. Miért jó ez?

- Egyrészt kényszerűségből tettük mindezt, mert mindössze két ifjúsági korú játékosunk van, így a serdülők játszottak az ifi meccseken is. Ez azért is volt hasznos, mert fejlődési, rutin- és tapasztalatszerzési lehetőség a fiataloknak, ugyanakkor több mérkőzésen is szerepelhettek, "éles" körülmények között. Az alkalmat kihasználva szeretném megköszönni az önkormányzatnak, a Hungerit Zrt.-nek és a Metal-Com Zrt.-nek a támogatást.

H. V.