2008. május 30.

A jövőben az utánpótlást támogatja a Pendola

Sorra igazolnak el a játékosok a Pendola-Szentes - Elektroglob férfi vízilabda csapatától, legalább is a városban terjedő hírek szerint. Ez talán még nem is lenne akkora baj, az viszont már igen, ha a Pendola nem támogatná az első osztályú gárdát. A két legilletékesebbet, Beleon Zsoltot, a Szentesi Vízisport Klub elnökét, és Zsohár Árpádot, a Pendola Kft. ügyvezető-igazgatóját kérdeztük, hogy van-e alapja a híreszteléseknek. Úgy tűnik, igen, bár akad még megválaszolatlan kérdés jócskán.

Beleon Zsolttól megtudtuk, hogy valóban keringenek hírek arról, hogy mely játékosok és hova igazolnak el Szentesről, de ezeket az információkat- egyelőre- sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Mint ahogy a Pendola és a klub további együttműködéséről szóló híreket sem. Arra a kérdésre, hogy a következő szezonban lesz-e férfi első osztályú vízilabda csapata a városnak, azt a választ kaptuk, hogy a klub vezetése dolgozik ezen. Az biztos, hogy néhány kérdésben már tisztábban lehet látni a május 30-i, péntek esti közgyűlést követően.

Nagy kérdés, hogy a klub, és a felnőtt férfi csapat fő támogatója, a Pendola továbbra is szponzorálja-e a nyolcadik helyen végzett csapatot? Zsohár Árpád ügyvezető -igazgató lapunknak azt nyilatkozta, hogy az elkövetkezendő időszakban a Pendola nem a felnőtt csapatra, hanem a szentesi utánpótlás képzésre áldozza a korábbi összeget. Örülnek a férfi csapat nyolcadik helyének, ami közös siker volt: a játékosok sikere és a Kft. sikere egyaránt. Az idényt követően azonban olyan igények jelentkeztek, amelyeket nem tudnak teljesíteni. Tavasszal valóban megkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen anyagi vonzata lesz ennek. Amikor ez kiderült, akkor döntött úgy a Pendola, hogy inkább a fiatalokat támogatják, és a tehetségek kinevelését segítik a továbbiakban. Zsohár Árpád megköszönte Beleon Zsoltnak a mögöttük álló egy esztendőt, és azt a szeretet, ahogy a klubnál fogadták őket. Ugyanakkor kijelentette: nem hagyják magára a szentesi vízilabdát, hiszen az utánpótlás képzésre továbbra is áldoz majd a Pendola. Céljuk az, hogy ne összevásárolt szentesi csapat legyen a medencében, hanem egy olyan együttes, amely a saját utánpótlására támaszkodva és abból merítve, szentesi nevelésű játékosokkal veszi fel a küzdelmet a legjobbak ellen.

H.V.