2008. február 8.

Hol szól a rádió?

Elköltözött a stúdió!

Hamarosan nemcsak építenek, hanem bontanak is a Petőfi Szállóban és környékén. A felújításoknak útjába esik a Rádió Szentes, 1995-ben kialakított épülete. A posta melletti házat lebontják. Ezért, több hónapos előkészületek után és több hetes részleges költözést követően, február elejétől, teljesen birtokba vették a rádiósok az új helyszínt.

A Kossuth tér 5. sz. épület Nagy Ferenc utca felöli részén, a gyógyszertár fölött alakították ki az új stúdiót. Az első emeleti, üresen álló helyiségeket alakították át és teljesen felújították. A két stúdiót hangszigetelték, a technikai berendezések nagy részét áttelepítették. A munkaszobák megújultak, de a költözés után még mindig keresik néhány bútor és berendezési tárgy végleges helyét. Az önkormányzat felújította a saját tulajdonát, hogy a városi rádió tovább üzemelhessen.

A Kedves Hallgatónak persze teljesen mindegy hol készítik a műsort, csak legyen érdekes, szórakoztató és tájékoztasson Szentes és környéke eseményeiről. Be-senyei Gábor stúdióvezető szeretné, ha az új helyszínen túl, megújulna a napi adások szerkezete és stílusa. Február elejétől folyamatosan frissítik a műsorokat és a hangzáson is változtatni akarnak.

Az új stúdió beüzemelése és a technika végleges beállítása még heteket vesz igénybe, de közben már a tartalmi változtatásokkal is találkoznak majd a hallgatók. Az eddigi műsorok közül néhány elmarad, de újabb programok jelentkeznek. A stúdióvezető szeretné, ha helyi hírekből még többet juttatnának el az érdeklődőkhöz. Gyakrabban lesz majd a térség történéseivel foglalkozó hírblokk. A hétköznapokon délelőtt is lesz egy óra, információ gazdag magazin műsor és délután újra jelentkezik ez a program. Ráadásul mindkét magazint megismétlik, hogy minél több hallgatóhoz eljusson. Már megszűnt az esti mese, de kettéválik a programajánló és lesz rendezvényeket ismertető testvére.

Szól, de már új helyszínről a szentesi rádió! A műsorkészítők elnézést kérnek az előforduló zökkenőkért és kérik a város és a térség lakóit: minél többen hallgassák a 106,1 MHz-en a rádiót. Emellett pedig várják a hallgatók véleményét.

- kruzslicz -