2007. december 14.

Sikeres volt az év!

Ökölvívás, kick-box

A Szentesi Kinizsi Ökölvívó, Kick-box és Szabadidős Sportegyesületnél véget ért az esztendő. A 2007-es évet Bertók Róbert edző értékeli.

- Jól sikerült az év - kezdte az edző. Kevés versenyen indultunk, de meg kell említeni a városban rendezett Kick-box Európa Bajnokságot, ahol gyermek kategóriában Szabó Róbert bronzérmet szerzett. A felnőttek ezen a megmérettetésen érem nélkül maradtak. Ez egyrészről rossz hír, másrészről meg azt bizonyítja, hogy erős volt

a mezőny. Ha már a kick-boxnál tartunk jó hírrel szolgálhatok. Nemrégiben felnőtt Magyar Bajnokságot rendeztek, ahol Szilasi-Szalma Adrián Oszkár light-contact kategóriában aranyérmet nyert 81 kg-ban (december 7-i számunkban írtuk). Lakatos András 71 kg-ban ezüst, Szaszkó József ugyanebben a súlycsoportban bronzérmet hozott haza.

A közelmúltban rendezett junior Magyar Ökölvívó Bajnokságon is letettük névjegyünket. Faur Csaba ezüstérmet szerzett. Teljesítményére felfigyelt a junior ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya is. Remélem, hogy előbb-u-tóbb tagja lesz a válogatottnak.

Bertók Róbert megpályázta a 2008-as junior ökölvívó Magyar Bajnokság megrendezését. Rossz hírként említette, hogy Szilasi-Szalma Adrián jelezte, nem igazán akar kick-boxban versenyezni. A jövő évi Iska VB-n szeretné indítani Lakatos Andrást 71 kg-ban, így vele és Faur Csabával kemény ed-zésmunkába kezdenek. Bertók Róbert elmondta még, hogy kevés versenyző van, akire komolyan lehetne építeni.

- Azt gondolom, hogy érdemes foglalkozni az emberekkel, mert ha csak tíz évente egy olyan lesz, aki mind határainkon belül és azon túl is öregbíti Szentes hírnevét, már megérte velük foglalkozni.

D. V. Z.