2007. július 6.

Kardok tánca

Ismét Kurca Parti - Coctail Party! Immár tizenhatodik a sorban, illetve társrendezvényük, a Zenthus János Középkori Haditorna Fesztivál harmadik alkalommal tartják meg július 13-14-én a Pusztai László Sporttelepen. A szervezők nem véletlenül adták a "Kardok tánca az Alföldön, avagy itt a lovag, hol a lovag" alcímet rendezvényüknek.

Miként Mészáros Gábor főszervezőtől megtudtuk, egy középkori díszletet szeretnének a foci- és a kézilabdapályán fölépíteni. A lovagi bemutatók, különböző zenei produkciók mellett hagyományos táncbemutatók, gyerekműsorok színesítik a programot. És lesz tűzijáték is. Sztárvendég: Hevesi Imre és a La Bomba.

Pénteken este 19.30-kor lesz a gyülekező a Luther téren, ahol mintegy 250, az ország számos részéből, sőt külföldről érkező lovag részvételével középkori táncbemutató várja az érdeklődőket. Azt követően sötétedéskor indul a kosztümös, fáklyás felvonulás a sporttelepre. Ott 20.40-től párviadalokat, csatajeleneteket, középkori táncbemutatókat láthat a közönség.

21 órakor a Kelet leányai tartanak hastáncbemutatót. 21.30: Hevesi Imre és a La Bomba. Őket követi a Just (23 óra) és hajnali 1 órától a Rockeffeler zenekar koncertje.

A szombat: a lovagi játékok jegyében telik el. Délelőtt 10 órától a Kossuth u.-Klauzál u. sarokról elindul a Kosztümös felvonulás a városközpontban. A sportpályán megkezdődik a dobófegyverek bemutatása, párviadalok, alakzati harcok bemutatója (11 óra). Közben: Pom Pom zenekar gyermekműsora (11.30), Hunor Coop vetélkedők (12.30), Zöldág néptánc együttes (13 óra), Pengető Citerazenekar bemutató (13.30), középkori táncbemutató (14 óra), Grimm-busz színház bemutatója gyerekeknek - felnőtteknek (14.30), Chio chips vetélkedők (15.30). A délután folyamán az érdeklődők bekukkanthatnak a sátrakba, megismerkedhetnek a fegyverekkel, ki is próbálhatják azokat. A látványosság: dobófegyverek bemutatása, íjász, számszeríjász bemutatók, párviadalok, alakzati harcok, hadimozdulatokkal összevont csatajelenet (15.40).

18 órakor The Gaggle - a Fecsegő lányok műsorával folytatódik a program. 18.30: Holló Ének Hungarika vásári komédiája, 19 óra: középkori táncbemutató, majd azt követi 19.30-tól a lovagi vacsora korhű előadásban a sportpályán. (Élő középkori zene, fáklyás vívás, szabad szedésű vacsora, evőeszközök nélkül. Kelet leányai hastánc bemutató.)

20.30-kor kezdődik a Murphy Band bulija, kiegészülve néhány régi zenekari taggal (Imre Zsuzsi, Varga Zoli). 23 óra: tűzijáték, majd 23.15-től a Seres formáció játszik. Éjfél után pedig retro diszkó kifulladásig.

Belépő nincs (kivétel a lovagi vacsora résztvevőinek), viszont lesz büfé, vidámpark, várhatóan kedvező időjárás és jó hangulat.