2007. július 6.

Az év utánpótlás edzője

Első sor, balról: Bene Viktória, Rácz Daniella, Sebők Adél, Dudás Dóra, Kádár Ildikó, Magyar Tamara, Balázs Adrienn. Második sor, balról: Sipos Dorina, Duhaj Dorina, Miskolczi Kitti, Bakos Eszter, Törőcsik Fatime, Ujj Petra, Oltyán Gyula (edző), Bakos Anna, Papp Tímea, Sléger Kata. További csapattagok: Gémes Alexa, Sipka Eszter

A leány szakágban az Év Utánpótlás Edzője kitüntető címet adományozta a Magyar Vízilabda Szövetség Oltyán Gyulának , a Szentesi Vízisport Club edzőjének. A kiváló szakember, aki foglalkozását tekintve testnevelő, nem ül a babérjain, ezekben a napokban az utánpótlás lány válogatott kilenc napos edzőtáborát vezényelte le.

- Komoly sikereket értek el a lány csapatok a fiatalabb korosztályokban, az országos bajnokságokon. Milyenek lettek végül ezek az érmek?

- A klub gyermek csapata harmadik, az ifi csapat második lett az OB I-es küzdelmekben. A Sulipóló országos döntőjében a szentesi csapatok hagyományosan jól szerepeltek. A Koszta iskola 3. korcsoportos lány csapata újra megnyerte a viadalt, és elhozta a kupát, az 1. korcsoportos fiú csapat és a Deák-Damjanich iskola lány, 2. korcsoportos csapata a harmadik helyen végzett.

- Kilenc napon keresztül a legjobbakkal dolgozhatott együtt. Melyik korcsoportos válogatott vendégeskedett Szentesen ezekben a napokban?

- A Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett, 1993-ban született lányok nyári válogatott edzőtábornak adott otthont városunk. Közöttük jó néhány '94-es születésű szentesi lány is volt, akiket képességeik szerint ide sorolt a szövetség. Öszszesen 32 gyerek vett részt a táborban, volt egy turnusváltás, ekkor hat gyerek cserélődött ki. Külön öröm, hogy nyolc szentesi lány is részt vett az edzőtábor foglalkozásain.

- A közelmúltban az utánpótlásért végzett munkáját a szövetség is elismerte.

- Két évvel ezelőtt már felterjesztettek az év utánpótlás edzője címre, ami eleve megtiszteltetés volt számomra. Idén viszont meglepetésemre - hiszen egyáltalán nem számítottam rá -, megkaptam ezt az alapítványi díjat, amit a fővárosban vehettem át az MVLSZ vezetésétől.

- Minek köszönhető ez a magas szintű elismerés?

- Úgy gondolom, hogy annak a munkának, amit a klubunkban végzek, illetve annak, hogy amikor a mostanihoz hasonló szövetségi ed-zőtáborok vannak a nyáron, abban részt veszek. Ez már a harmadik ilyen tábor volt, melyet tartottam, korábban Vácon és Cegléden edzőtáboroztunk a legjobbakkal. Azt mindenképpen hozzá szeretném tenni, hogy ezt az elismerést klubunk vezetése, és a gyerekek munkámhoz nyújtott segítsége nélkül nem kaphattam volna meg.

- Hét közben tanítás, edzések, hétvégén utazás, mérkőzések, a nyári szünetben tábor. Ön sosem lazít?

- Két hét pihenőt beiktatok, aztán július 16-án kezdődnek újra az alapozó edzések. A családom gyakran hiányol, amit próbálok úgy kompenzálni, hogy a két lányom is ott van az edzéseken, míg a szabad hétvégéken együtt vagyunk otthon.

H. V.