2007. július 6.

Tóni bácsi konyhája

Nyárson sült hús mediterrán zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre: 60 dkg sertéstarja, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, kakukkfű, 2 ek. apróra vágott petrezselyem, 6 ek. olaj, 1 padlizsán, 1 paradicsom, 1 cukkini, 1 zöldpaprika, 4 laposabb alakú hagyma.

Elkészítése: A 3 cm szélesre vágott húst, a kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát fűszerezett olajban összepácoljuk. A zöldségeket 3 cm-es kockákra vágjuk, a laposabb hagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk. Miután a húst lecsepegtettük a zöldségekkel és a hagymával váltakozva nyársra tűzzük és parázson gyakori forgatással megsütjük.

Borsos-mustáros sertéskaraj

Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 3 ek. mustár, őrölt bors, só, 1 ek. olaj.

A körethez: 70 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt sajt, 2 ek. olaj, őrölt bors, só.

Elkészítése: A mustárt, sót, borsot keverjük össze az olajjal és a hússzeleteket egyenletesen vonjuk be vele. Legalább 12 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst. Faszénen vagy roston oldalanként 4-5 perc alatt süssük meg. A burgonyát tisztítsuk és vágjuk szeletekre. Sós-borsos olajban forgassuk meg. Helyezzük tepsibe, majd tejfölt és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 160 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük készre.