2007. január 5.

Így látták az évet

A város sportegyesületeinek edzőihez év végén két kérdést címeztünk:
- Kik nyújtották a legjobb teljesítményt csapatában a 2006-os esztendőben?
- Csapata, játékosai számára melyek voltak az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatai?

Berki András, a Szentesi VK férfi vízilabda csapatának vezetőedzője: - A kapusunk, Horváth Tamás végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtott 2006-ban. Számomra a legemlékezetesebb sikerünk a tavaszi hazai két győzelem a Szeged, és a Pécs ellen.

Kocsis István, a Hungerit-TOP-COP Security női vízilabda csapatának vezetőedzője: - Szremkó Krisztina tavaly is a csapat meghatározó egyénisége volt. A legszebb győzelmet kétségkívül a bajnok Honvéd-Domino ellen arattuk, amikor hazai medencében nyertünk 10-8-ra.

Bozóki Zoltán, a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapatának vezetőedzője: - Tavaszszal Pataki Csaba, ősszel- fiatal kora ellenére- Lajos Máté és Bordács László volt az, aki meghatározó játékosa volt csapatunknak. Vass Zsolt is átlag felettit nyújtott, jelenleg ő a gárda őszi gólkirálya. A tavaszi szezonból az itthon játszott mérkőzéseinket emelném ki, ekkor egy döntetlen mellett az összes többit megnyertük. Őszről a Szegvár elleni 5-2, és a Székkutason elért 5-0-és győzelem marad kellemes emlék.

Koncz Zsolt, a Legrand-Metalcom Szentes futsal csapatának a játékos-edzője: - A két kapusunk, Kovács Krisztián és Bíró Mihály teljesített átlag felettit 2006-ban, valamint Kiss Krisztián, akinek a játéka nagyon hiányzott az őszi mérkőzéseken. A legemlékezetesebb összecsapások számomra azok a találkozók, amelyeken - az alapszakaszban,még tavasszal - a később az első és második helyen végzett csapatok nem tudtak legyőzni bennünket.

Kádár Róbert, a Szentes Városi Úszó Club edzője:
- A 18 esztendős Mordvincev Sándor és a 12 éves Csák Anikó éve volt a tavalyi. Sanyi a 200 méteres vegyes úszásban vidékbajnok lett, míg a rövidpályás magyar bajnokságon szintén ezen a távon, az ötödik helyen ért célba a felnőttek között. Anikó vidékbajnok és diákolimpiai 3. helyet szerzett 50 méter mellen, 100 méter mellen pedig harmadik lett az országos bajnokságon.

Tóth Antal, a Szentesi Futsal Club edzője: - Nem szeretnék kiemelni senkit. Mindig van, aki a hátán viszi a csapatot. Ez egy csapatjáték. A 3. helyről várhatjuk a tavaszi folytatást.

Zoltai Zoltán, a Szentesi Kinizsi asztalitenisz csapatának vezetője: - T. Nagy Zsolt az osztályzón való sikeres szereplés és az NB II-be való feljutás.

Bertók Róbert edző: - Faur Csaba. A 2007-es kich-boksz Eb megrendezésének elnyerése.

Marossy Gyula, a kosarasok elnöke: - Az egész csapat. A Magyar Kupában az NB I/B-s Budafok elleni mérkőzés.

Kalydy Zoltán, a Pollák DSE edzője: - Kalydy Patrícia (diákolimpia 1., 94-es korcsoport magyar bajnokság 1.). A Hollandiában decemberben elért sikerek.

Tóth Béla, Petőfi DSE edzője: - Aradi Sára, Horváth Alexandra, Vasvári Zoltán, Varga Valter dobogós eredményeik. A junior országos csapatbajnokságon Gyói Alexandra ezüstérme egy szolnoki csapatban.