2007. január 5.

Ünnepi hangverseny

Idén 9. alkalommal rendezték meg az Óévbúcsúztató Ünnepi Hangversenyt december 30-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen közreműködött Szentes Város Fúvószenekara, a Bárdos Lajos Vegyeskar, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Swivel társastánc-csoportja, valamint a Szegvári Alapfokú Művészeti Iskola Dobbantó néptáncegyüttese.

Az ünnepi hangversenyt Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki elmondta, hogy ez az időszak a visszaemlékezés ideje. Sok helyen új babák születtek a múlt évben, s voltak olyan családok is, ahol egy-egy ember eltávozott az élők sorából. Volt öröm és volt bánat is egyaránt a 2006-os esztendőben. A sok emlékből azonban annak kell megmaradnia, ami jó és erre építse fel mindenki a következő évet. A polgármester azt kívánta, hogy több legyen az öröm mindenki életében, s hogy azt mindenki tudja megosztani embertársaival, barátaival, hogy munkájában mindenki sikeres legyen a következő esztendőben, s hogy a felmerülő problémákat erőink egyesítésével közösen meg tudjuk oldani.

A városi fúvószenekar idén is elkápráztatta az érdeklődőket produkcióival, melyek között modern zeneszámokat, operarészleteket, keringőket, népdalfeldolgozásokat hallgathatott meg a közönség. A zenekar a szilveszteri hangulathoz méltóan közös játékra is invitálta a jelen lévőket. Egy közismert zenékből összeállított egyveleg előadóinak nevét kellett felírniuk a játékos kedvűeknek egy papírlapra, amelyet megérkezésükkor kaptak. A helyesen válaszolók között a zenekar és az énekkar kiadványait, valamint pezsgőt sorsolt ki két jelenlévő gyermek. A fődíj nyertese, Bodnár Istvánné pedig egy műsorszám erejéig az akkor már szilveszteri jelmezbe öltözött fúvósok karmestere lehetett.

Az esemény hangulatát a Bárdos Lajos Vegyeskar által előadott kórusművek, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Swivel társastánc-csoportjának, valamint a Szegvári Alapfokú Művészeti Iskola Dobbantó néptáncegyüttesének műsora színesítette.

Ajándékozás is volt a rendezvényen, hiszen Fúvó Istvánt, Várkonyi Gábort, és Hankó Gergelyt is meglepték a fúvósok. Ők már 10 éve tagjai a csapatnak. A városi fúvószenekar szomorú kötelezettségének is eleget tett. Megemlékeztek 2006-ban elhunyt tagjaikról: Balogh Imréről, aki meghatározó egyénisége és évekig titkára volt a zenekarnak, valamint vezetőségi tagja a Zenebarátok Egyesületének, Galli Jánosról, aki az 50'-es években a zenekar vezetője volt és zeneszerzőként is dolgozott a fiatalon elhunyt Tóth Mátéról, valamint Labádi Sándorról.

Cseh- Lakos