<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. december 8. |
Paprikás-tejfölös sertéstokány Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárga húsú paprika, 1 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, őrölt bors, só. Elkészítése: A húst vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, a szalonnát apró kockákra és süssük ropogósra. Szórjuk bele az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és keverjük hozzá a húst is. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje és fedővel letakarva pároljuk sóval, borssal ízesítve félpuhára. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikát, apróra darabolt petrezselymet. Most már fedő nélkül pároljuk puhára és sűrítsük be tejfölös, lisztes habarással. Párolt tarhonyával tálaljuk. Meggyes linzerkosárkák Hozzávalók: 50 dkg linzertészta, 40 dkg kimagozott meggybefőtt, 2 tojásfehérje, 4 evőkanál porcukor, 1 kiskanál fahéj. Elkészítése: a linzertésztát lisztezett deszkára nyújtsuk fél centi vastagra, fánkszaggatóval szaggassunk belőle nagyobb korongokat és a fém kosárformákat béleljük ki velük és 200 C-os sütőben süssük pirosra. Hagyjuk langyosra kihűlni, ezután rakjuk meg a meggybefőttel és nyomjunk a tetejükre fahéjjal, porcukorral ízesített tojáshabot. Közepesen forró sütőben süssük világosra. Ha kihűl, a fémkosárkákból kiszedjük, majd kínáljuk. Jó étvágyat! |