<<< Vissza

Imádták Rúzsa Magdit és Sereséket
Tiszteletbeli polgár a kishegyesi Megasztár

2006. december 8.

A polgárrá fogadás pillanata.

Telt házat vonzott Rúzsa Magdolna a sportcsarnokba: az igényes produkciókra éhes közönséget. A Mega-sztár fellépése előtt a Színkör Alapítvány művészeti iskolájában tanító fiatal művészek adták meg az alaphangot.

Egy kis hazai, vezette be Szirbik Imre polgármester a mondandóját, utalva ezzel a helybeli fellépőkre, akikre a város büszke lehet, s ekkor még nem tudhattuk, milyen jelentősége is lesz szava-inak. Mindenesetre a december 1-jei koncertet karácsony havában már megelőlegezett ajándékként ajánlotta a polgármester. Első fellépőként a Seress Formáció melankólikus dallamokkal, a Remény című, országos pályázaton nyertes dalukkal kezdtek, aztán belecsaptak a húrokba: következett egy fergeteges latin est. A műsor első fénypontjára nem kellett sokat várni: a három gitáros fiú és zenekara kísérte a Petőfi általános iskola kiskórusát, s megható élmény volt szemnek és fülnek egyaránt, ahogy a reflektorfényben száz kis torokból szólt az Elaludni készül a nyár című Dés-szerzemény. A fiúk zenéje festette alá a Szilver TSE táncosainak produkcióját is. Antal, Róbert és Krisztián főiskolai tanára a jazz tanszakon Esze Tamás, aki gitárt ragadott a színpadon Krisztián újabb szerzeményéhez, s a formáció mellett játszott még dobon Szólik Tibor, kongán Monori Attila, baszszusgitáron Hérány Ferenc, a billentyűknél pedig Mészáros Gábor (Murphy) ült. Újabb tanár a színpadon: Éliás Junior a Seres-testvérek oktatója volt, s az ő stúdiójában vették fel két dalukat, most örömmel jött meghívásukra. A Megasztár 2. és 3. szériájának énektanára nem vallott szégyent hangjával, Seresékről pedig azt mondta, jó úton járnak a Veled van az óceánnal és hasonló dalokkal. Aztán a Szentesről táncos karriert befutott, de a Színkör moderntánc tanszakának pedagógusaként viszszatért Szilvássy Balázs helybeli és pesti tanítványaival vette birtokba a színpadot.

Utánuk már csak egy valaki volt hátra. Szeptemberben is sokan várták, akkor hangszálproblémák és túlhajszoltság miatt távol maradt, ezúttal azonban nem hagyta cserben szentesi rajongótáborát Rúzsa Magdi. A Mega-sztár legnépszerűbb győztesének zenekarra sem volt szüksége, a törékeny énekesnő hangjával és közvetlenségével beragyogta az egész csarnokot. A hatalmas térben megállt a levegő, amikor Magdi letérdelve, a maga elé hívott közönségnek énekelte a Végső vallomást, csakúgy, mint a tévében, aztán a Most élsz, majd a nagy sikerű szerb dal következett, mégsem lőtte el minden puskaporát. A "lába előtt heverő" rajongóknak a színpad közelében egyenesen lúdbőröző érzés volt hallani, ahogy tényleg mindent belead valamennyi dalba, zenével és anélkül is. Élőben bizonyította: ékszer van a torkában. Talán, mert kímélte, csak egy órácskát engedélyezett a hallgatóságnak, de az általa csak angyalka-dalnak nevezett May It Be után, melynek acapella előadásával búcsúzott, a közönség alig akarta leengedni a színről. Aztán visszatért még Ombódi Csilla, a szervező és Szirbik Imre mellé, utóbbi Szentes tiszteletbeli polgárává fogadta a meghatott énekesnőt, aki a testvérvárosunk, Bácskatopolya melletti Kishegyesről származik.

Darók József


<<< Vissza