<<< Vissza

Művészetüket adták ajándékba

2006. december 8.

Számos alkalommal találkozhatunk a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóival a város különböző rendezvényein. Részt vesznek nagy sikert arató előadásaikkal többek között jótékonysági bálokon, de saját rendezvényeik is vannak.

Az egyik ilyen az idén 8. alkalommal megrendezett karácsonyváró előadás, melyen a gyermekek és fiatalok ismét elkápráztatták a megjelenteket. December 5-én sokféle produkcióval kedveskedtek nekünk, hiszen az alapítvány diákjai a művészetek különböző ágait sajátíthatják el a foglalkozásokon. Tanulhatnak néptáncot és balettet, megismerkedhetnek a kézművességgel, de színjátszással is foglalkozhatnak. A legfontosabb azonban az, hogy közben formálódjon személyiségük és kreatív emberekké váljanak - mondta Keller Jánosné tanárnő, az intézmény vezetője.

Az intézmény tanárai nemcsak egy-egy művészeti ág fortélyait tanítják meg a fiataloknak, hanem olyan képességeket is fejlesztenek, ami nélkül nem képes senki alkotó emberré válni. Ezek között van az alkalmazkodás és a sikerek értékelésének képessége. A gyermekeknek meg kell tanulniuk, hogy csak apró lépésekkel juthatnak el a sikerekig. Ezért nagyon sokat kell dolgozniuk és az esetleges kudarcoktól nem szabad megriadniuk. Ezekre is megtanítják szakmailag képzett tanáraik a gyermeket.

Az intézmény diákjai sikeres produkcióikat nemcsak nekünk szentesieknek mutatják be, hanem különböző versenyeken is indulnak. Portugáliából a kézművesek arany és ezüst érmet hoztak, s a csongrádi színjátszók is sikeres versenyről tértek haza.

Most rajzokkal, képekkel, színdarabokkal, néptánccal és moderntánccal, valamint balettel kedveskedtek nekünk. Volt aki városunk jellegzetes helyeit örökítette meg rajzaival, de olyan is aki, ezüstbe öltöztette a karácsonyt, karácsonyi betlehemezést örökített meg, vagy az ókori Görögországot idézte fel. Mások karácsonyi történeteket meséltek el nekünk mozdulataikkal vagy modern táncokkal örvendeztettek meg bennünket. A tiszaalpári gyermekek pedig előadták azt a produkciójukat, amelyet az érdeklődők december 21-én majd a szegedi Dóm téren is megnézhetnek.

És persze az apró ajándék sem maradhatott el a karácsonyváró rendezvényről, hiszen az intézmény tagjai által készített mézes puszedlivel is kedveskedtek gyermekeknek és szülőknek egyaránt.

Cs.-L.


<<< Vissza