<<< Vissza |
A bor és gasztronómia éve |
2006. október 6. |
![]() Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő egyebek mellett utalt arra a megnyitón, hogy Szentes és környéke Magyarország és Európa egyik kertészeti központja. A találkozás, maga a kiállítás arról szól, hogy megmutassuk magunkat, mert van mire büszkének lenni ebben a tájkörzetben. Hogy lépést tartsunk a világgal, fontos számunkra az, hogy megismerjük mások tapasztalatait, az új technikákat, megismerni, hogy a piac mit szeretne, mit tud, és mit akar elfogadni. Az étel a gasztronó-miában nagyon fontos vette át a szót az igazgatónő. Az is nagyon fontos, hogyan tálalunk fel egy ételkülön-legességet, de a legegyszerűbb, a leggyakrabban fogyasztott ételt is lehet és kell is gusztusosan, étvágygerjesztően tálalni. - Az is fontos, hogy a tányér milyen asztalon van, mondta. - Tanítványaink az aulában kiállított munkái arról tanúskodnak, ők hogyan álmodták meg az ősz színeiben azt az asztalt, amely mellett szívesen eltöltenének egy meghitt vacsorát. ![]() Az ünnepségen részt vett az intézményt fenntartó Földművelésügyi és Vidék-fejlesztési Minisztérium ve-zető főtanácsosa, Domonkos Sándor, aki beszéd helyett ennyit mondott: "Jöjjenek velünk, és nézzük meg a kiállítást!" A bemutatón több mindent láthattunk. A jó minőségű és szép kivitelezésű portékák mellett azonban találhattunk üres helyeket is. A korábbi évek-hez viszonyítva kevesebb termelő jelent meg termékével a kiállításon. Az iskola emeletén képző-művészeti kiállítás, valamint kézműves foglalkozás várta a látogatókat. Az aulában helyezték el dr. Szalva Péter emlékkiállítását. Az igazgatónő elmondta, szeretnék, ha a kiállítás az iskola területén állandósulni tudna, hogy méltóképpen megemlékezhessenek a neves növény-termesztőről és nemesítőről. Délután szakmai előadásokon vehettek részt az érdeklődők az Árpád Agrár Zrt. székházában. |
![]() |