<<< Vissza

A köz javáért - fegyvertelenül

2006. szeptember 8.

 
Miként az már a közvéleményben tudatosult, Földvári Nagy István rendőr alezredes, kapitányságvezető indul az önkormányzati választásokon. Az ajánlószelvényeit összegyűjtötte, szeptember 1-jén a választási névjegyzékbe felvették úgy is, mint a 4-es számú választókerület egyéni képviselőjelöltje, és a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület polgármesterjelöltje. Ez idő alatt szolgálati viszonyát szünetelteti.

Szeptember 5-én Lukács János megyei rendőrfőkapitány állománygyűlés előtt ezt bejelentette, s egyúttal a választás időpontjáig megbízta Balogh Szabó Imre rendőr alezredest a kapitányság irányításával.

Földvári Nagy István lapunknak elmondta, törvény szerint így kellett eljárnia. Ezzel kapcsolatos kötelezettségeit teljesítette, a fegyverét leadta. Természetesen a rendőrségről nincs kitiltva, de a szakmai munkába nem szól bele, miként fogalmazott: annak megvan ez időre a felelőse. Apróbb, elmaradt restanciáit végzi el. Operatív módon nem kívánok irányítani.

Hogy miért döntött így? A kérdésre adott válaszból kitűnik: 1990-től négy éven át a 11-es választókerület képviselőjeként részt vett a testület munkájában.

- Ez az emlék máig megmaradt bennem - jelenti ki. - A másik: jövő év novemberében nyugállományba kellene vonulnom, úgy gondoltam, hogy a közért még akarok tenni. Megkeresett az akkor még alakulófélben álló civil szervezet, hogy tartozzak közéjük. Nekem nagyon szimpatikus a társaság. Olyan közösséget hoztak létre, amelyben jól érzem magam. Ők döntöttek úgy, hogy jelölnek polgármesternek.

A szövetség programjáról szólva azt mondja Földvári Nagy István, szeptember 15-e előtt nem szeretnék kiszivárogtatni.

- Nem akarunk ötletbörzét - folytatja. - A jelölteknek, a közösségnek kész programja van, hogy mit szeretnénk. Magamról elmondhatom, nem valaki ellen indulok, hanem valakiért. A jelenlegi városvezetés sikerei tiszteletreméltóak, valójában más ember vagyok, másként tennék bizonyos dolgokat, de nem rosszabbul. Az újban mindig benne van a változás és a változtatás lehetősége, hiszem, hogy rajtam kívül még sokan gondolják úgy, hogy lehet ezt másképp csinálni, sikeresen is. Fontos, hogy egyfajta komfortérzet alakuljon ki az emberekben, hogy mindannyian jól érezzük magunkat ebben a városban. Az elmúlt években kialakult politizálási stílus nem a mi stílusunk, változást szeretnénk a képviselői munkában, azt, hogy konszenzuson működő, a város érdekét szolgáló képviselői munka legyen a testületben. Valójában a város érdekéért folyjék a politizálás, nem pedig pártérdekekért. Mi ezt szeretnénk. Arra kérek mindenkit, menjenek el szavazni, van tétje a helyhatósági választásoknak!

L. J.


<<< Vissza