<<< Vissza

Képviselők - választás előtt

2006. július 7.

Lapunk sorozatot indít, melyben bemutatja a szeptemberben leköszönő önkormányzati képviselőket. Két kérdésre vártuk válaszukat, egyrészt tervei közül mit sikerült megvalósítania az elmúlt négy évben, illetve tervezi-e az újabb megmérettetést az őszi képviselő-választáson, vagyis indul-e újra a mandátumáért.

Amit ígért, betartotta

Még bizonytalan Füsti Molnár Lajos képviselő abban, hogy indul-e ősszel a helyi választásokon. Azt mondja, majdnem mindent sikerült megvalósítania az elmúlt négy évben, amit célul tűzött ki. Úgy gondolja, amit ígért, azt betartotta és megvalósította. Sorolja: megépült a kertvárosi gyógyszertár, így az itt lakóknak már nem csak az orvosi ellátása lett megoldott. A lakótelepen jó néhány utcát új burkolattal láttak el, például a Cseuz Béla utcát, a Köztársaság utcát vagy a Honvéd utca elejét.

- Szeretettem volna kispostát is létrehozni, ám ez nem sikerült. A Posta nem engedte, mereven elzárkózott az építés gondolatától, cégpolitikájára inkább leépítés, mint a befektetés a jellemző.

Tervei között szerepelt még a Honvéd utca járdájának felújítása is.

- Ez még nincs kész, de meglesz - ígéri a cukrászmester-képviselő.

S, mi lesz ősszel? Még nem tudja. A helyi politikát látta alpolgármesterként és képviselőként is. Most azonban bizonytalan a jövőt illetően.

- Túl sok az, amit az utóbbi időben vállaltam, át kell gondolni, mire lesz időm és energiám. Azokat a feladatokat kell most megoldanom, amiket vállaltam, s majd meglátjuk, mit hoz a nyár és a szeptember.


Képviselőként a kiséri postás

Csak egy része valósult meg azoknak az elképzeléseknek, amiket képviselőként tűzött ki Nagy Mihály. A kiséri városrész képviselője elsőként említi, hogy megvalósult a csatornaprogram, ez már régi vágya volt az ott lakóknak. Ezzel kapcsolatban azonban megjegyzi, ugyanilyen fontos lenne a csapadékvíz elvezetése is. Ezt nem sikerült az elmúlt négy év alatt megoldani, de továbbra is fontos célkitűzésnek tartja.

- Kisérben a mirhók állapota olyan, amilyen - fogalmazott Nagy Mihály. Ezeket kell rendbe hozni ahhoz, hogy egy nagyobb esőzést követően ne öntse el a városrészt a víz. S nem csak a csapadék, hanem a belvíz is gondot jelent, tehát a vízelvezető árkok megépítése mindenképp fontos lenne.

- A Somogyi Béla utcában most csatornáznak, - folytatta a képviselő - az utak újraaszfaltozása ott is fontossá válik. Szeretné azonban, ha a Somogyi Béla utca végén a macskaköves utat is aszfalt borítaná. Ha ez az idén nem valósul meg, akkor a következő évben biztosan.

- Nem is kell ezt elkapkodni - fogalmaz -, mert a sietős helyreállítás is gondot okozhat. Erre példa a Sáfrán Mihály utca, ahol már látszik, hol ásták fel az utcát, ott ugyanis süllyed a burkolat.

Az őszi választásokon ismét indul a mandátumért, mert mint mondja, vannak még tervei, amiket szeretne megvalósítani. Ilyen a vízelvezető árkok mellett a járdák felújítása is, mert vannak nagyon rossz útszakaszok választókörzetében.


A Fidesz polgármester-jelöltje

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség listájáról került a képviselő-testületbe Dongó László, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója. A Kertváros lakójaként több problémával is szembesült az elmúlt évek alatt. Figyelemmel kísérte a Hősök erdejének megtisztítását, ám az erdővel kapcsolatban viták is keletkeztek. Ezek az északi átjáró lezárásából, illetve ennek a megszüntetéséből adódtak.

- Interpelláltam is az ügyben a testület előtt - mondja a képviselő. Sok vitánk volt, míg végre tisztáztuk a birtokhatárt, s sikerült újra megnyitni az átjárót.

Nagyon sokan járnak arra kerékpárral, ugyanis a Honvéd utca kikerülésével sokkal gyorsabban lehet eljutni a Kiss Zsigmond utcáról az Erdei Ferenc utcáig. A Hősök erdejével kapcsolatban van még mit tenni.

A képviselő kitért a Honvéd utca fekvőrendőreinek kérdésére is.

- A Honvéd utcán, a Drahos utcától egészen a városhatárig, számos bukkanó lassítja a forgalmat. Az autósok ezeket kikerülve a kisebb utcákba hajtanak, amik nem bírják a nagyobb terhelést. Tönkre mentek az utak, és sok helyen a járdák is felújításra szorulnak.

Erre is szeretne jobban odafigyelni, s nem csak képviselőként, hanem polgármester-jelöltként is. A Fidesz helyi szervezete ugyanis őt jelöli erre a posztra. Így természetesen indul az őszi helyhatósági választásokon, s vállalja a megmérettetést, mert mint fogalmazott, lakhatóbb várost szeretne.


<<< Vissza