<<< Vissza

Hatodikok a lányok

2006. június 2.

Az NB I-es női futsal 2005/2006-os idényében, az 5-8. helyért folyó rájátszás utolsó fordulóját Szentesen a sportcsarnokban rendezték. A bajnoki évad utolsó felvonásának első összecsapásán Tóth Antal által irányított Szentesi Futsal Club a következő összeállításban lépett pályára a Tolna ellen: Hurton-Kiss E., Bacsa, Baksa, Üveges, cserék: Milovanovics, Kiss Á., Csonka.

Röviddel az első félidő vége előtt Kiss E. egyenlít 1-1, ez a félidei eredmény.

Szünet után ismét a tolnaiak jutnak vezetéshez 1-2, majd a 13. percben egy pontrúgás utáni kavarodás végén Baksa egyenlít 2-2.

A második 20 perc, 16. percében egy hazai formás támadás végén Kiss E. beadását Bacsa lövi a kapuba és állítja be a 3-2-es szentesi győzelmet.

Második ellenfél a Salgótarján volt. Az első gólra, melyet a hazaiak szereznek Bacsa révén 1-0. Öt perc múlva egyenlít a Nógrád megyei csapat 1-1. A 18. percben Kiss E. lövése utat talál a kapuba 2-1 ide. Fél perc múlva egyenlít a tarján 2-2, ez a félidei eredmény.

A második húsz percből 5 perc telik el, mikor Kiss E. egyéni szólója után 3-2 ide. Néhány perc múlva ismét egál 3-3. A 17. percben egy hazai támadás végén ismét Szentesnél az előny 4-3, a gólt Bacsa lövi. Röviddel a mérkőzés vége előtt a Salgótarján egyenlít, s alakítja ki a végeredményt, a 4-4-es döntetlent.

A bajnoki évad utolsó mérkőzése: Szentes-Gyula összecsapás. A 40. másodpercben hidegzuhany: a gyulaiak szereznek vezetést 0-1. Óriási tűzijáték következik a mérkőzés 4. percében a fürdővárosiak kapuja előtt az eredmény két kapufa. Egy perccel ezután Kiss Á. egyenlít 1-1. Kis idő múlva tili-toli a hazai kapu előtt az eredmény újabb gyulai gól 1-2 oda. Majd a Békés megyeiek előnye megduplázódik 1-3. Elúszni látszik a hajó, de a hazaiak nem adják fel. Üveges átadását Baksa értékesíti 2-3. Nem sokkal később Üveges-szóló, s máris 3-3. A hajrát jobban bírják a gyulaiak, s újabb találattal beállítják a 4-3-as gyulai győzelmet. A mérkőzések után kialakult a tabella, mely egyben a végeredmény is. Itt kell megemlíteni, hogy a 2. fordulót (melyet Gyulán rendeztek) követően óvást nyújtottak be a csapatok, mert Gyulán az engedélyezett tizenkét játékos helyett tizenhármat nevezett a Gyula. Megérkezett az óvás eredménye: 5. Tolna 29 pont, 6. Szentes 18, 7. Gyula 16, 8. Salgótarján 7.

Az évadot záró játékvezetői hármas sípszó után Tóth Antallal, a Szentesi Futsal Club elnökével és edzőjével beszélgettem.

- Az óvás ügy hogyan végződött?

- Gyulától elvettek hét pontot. Mivel mi ott ikszeltünk velük, így egy pont helyett hármat kapcsoltunk. Ebből adódóan az itthoni Gyula elleni mérkőzésnek nem volt tétje. Az első két mérkőzésen szerzett négy pont elég volt a 6. helyhez.

- Mennyire reális ez a hatodik hely?

- Én úgy értékelem a teljesítményünket, hogy eléggé hullámos volt. Az 5-8. helyért küldő csapatok egyforma képességűek voltak. Az eredmények is azt mutatják, hogy körbe vertük egymást. Biztosra egy csapat sem mehetett. A heti két edzéshez viszonyítva reális a hatodik hely.

- Van-e akit kiemelne teljesítménye alapján?

- Ez csapatjáték. Volt egy-két húzóember, akik mindig hátukon vitték a csapatot. Neveket nem szeretnék mondani. Gratulálok a lányoknak, hogy ezzel a létszámmal (legtöbben kilencen voltak) végig tudtuk csinálni az idei pontvadászatot, volt olyan is, hogy csak egy-két cserénk volt.

- Ennek a rájátszásnak volt-e tanulsága?

- Az mindig van. Erőnk az igazán nincsen, de addig még a heti két edzésből az egyiken csak négy-öt lány tud részt venni, s csak egyszer tudunk maximális fővel gyakorolni, addig nem tudom a megoldást. Játékos kellene, hogy több cserét tudjunk végrehajtani, s ami biztos, kapus is kell, mert csak egy hálóőrünk van.

- Utánpótlás?

- Nehéz kérdés. Szeretnénk ősztől megszervezni. Most is próbálkoztunk, de a lányok hozzáállásával is baj volt, illetve a szülők azzal büntetik az utánpótláshoz szükséges lányokat, hogy nem engedik edzésre, ha rossz jegyet visz haza. Le kell ülnöm a szülőkkel megbeszélni, hogy valami más megoldást találjunk ki, mert csak úgy tudunk utánpótlásról gondoskodni.

A Futsal Club elnöke köszönetét fejezi ki az önkormányzatnak, Takács Lászlónak, a sportcsarnok vezetőjének a csapatnak nyújtott segítségért. Bizakodva beszélt az együttes mellett kitartott szurkolókról, hogy a következő idényben is buzdítsák az együttest.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza