<<< Vissza

Juhász eligazolt

2006. június 2.

Szabó Nándor után újabb kulcsjátékosa hagyta el a Legrand-Szentes férfi vízilabda csapatát. Juhász Zsolt, a gárda irányítója kétéves szerződést írt alá a Szeged együttesével 16 esztendős szentesi sportmúlt után intett búcsút a klubnak.

- Miért a Szeged csapatát választotta?

- Több egyesület megkeresett, sőt volt ajánlatom külföldről is, mégis a Szeged mellett döntöttem. Vonzó volt számomra a vezetőedző Gyöngyösi András személye, akit kiváló szakembernek tartok. Ő, és a klub elnöke Körtvélyesi Péter korrekt ajánlatot tettek elém, amit elfogadtam. Ahhoz, hogy Szegedre szerződhessek, a két klubnak is meg kellett egyeznie egymással, mivel élő szerződésem van, volt a Szentessel. A két klubelnök végül megegyezett egymással, amiért köszönetet mondok Beleon Zsoltnak, és valamennyi vezetőnek, hogy nem gördítettek akadályt távozásom elé. Motivált az is, hogy élcsapatban játszhatok, a legjobb négy közé jutásért csatázunk majd, ahová érzésem szerint oda is érünk a bajnokság végére. Mindemellett a LEN-kupában is szerepelünk, ez sem mellékes szempont.

- Hosszú éveken keresztül sportolt Szentesen. Milyen érzésekkel hagyja el a klubot?

- Ötéves koromban kezdtem úszni, később vízilabdázni városunkban, így természetesen nem könnyű elhagyni Szentest. Szeretnek a szurkolók, szeretem a várost, a kötődés tehát nagy, de a jövőm szempontjából úgy érzem jó döntést hoztam. Az biztos, hogy furcsa lesz egy Szentes-Szeged mérkőzésen szegedi színekben szerepelnem a ligeti uszodában.

- Ön már a második meghatározó játékos, aki távozik.

- Sajnáltam, hogy Szabó Nándor az Újpesthez igazolt, az ő távozása megerősített abban, hogy nekem is váltanom kell. Nándival remekül megértettük egymást a medencében, ezentúl azonban már ellenfelekként nézünk szembe egymással.

A junior válogatott vízilabdázót szerződése 2006. augusztus 1-jétől szólítja új csapatába. Ami a Legrand-Szentest illeti: a következő idényben minden valószínűség szerint újra Berki András lesz a klub vezetőedzője.

H. V.


<<< Vissza