<<< Vissza

Vidám gyermeknap
Benépesült a Damo

2006. június 2.

Mint minden évben, idén is sok-sok programot kínált a gyerekeknek a Damo Gyermeknap május 27-én. A helyszín most is a Damjanich iskola zöldövezetben gazdag udvara volt. Délelőtt 9 órakor kezdődtek a műsorok. A Deák iskola pom-pom bemutatóját a Damjanich óvodások fellépése követte. Hornyik László, a körzet önkormányzati képviselője, az iskolaszék társelnöke nyitotta meg az eseményt, és üdvözölte a gyerekeket.

Reggel indult a foci kupa és a kézműves utca "benépesítése" is ekkor történt. Bemutatókból sem volt hiány a nap folyamán: a repülőmodellező, a bélyeg- és éremgyűjtemény, a rendőrség és a tűzoltóság technikai bemutatója, a Damo diákjaiból álló néptánc bemutató, a Szilver TSE versenytáncosaival kiegészült társastánc bemutató, a kerékpár-show mind-mind a kicsik és nagyok szórakozását szolgálta. A Zenthus János Középkori Hagyományőrző Egyesület lovagi tornát mutatott be. Lovaskocsi-járat közlekedett délután három óráig a Kossuth tér és az iskola között. Vetélkedőkön és különböző versenyeken is megmérettethették magukat a gyerekek: volt közlekedési szellemi vetélkedő, aszfalt rajzverseny, családi sportverseny, célba dobás, diótörés, szkanderezés külön a lányoknak és a fiúknak. A város szkanderbajnoka Sinka Zsolt lett.

Első sor: Dobrai Mónika ifjúsági alpolgármester,
Szakács Katalin ifjúsági polgármester, Orosz Helga szóvivő
Hátsó sor: Sipos Dorina és Bodzás Balázs
Szentes legnépszerűbb diákjai.


Délután mindenki elfogyaszthatta a gyermeknapi fagyiját. Ifjúsági és Közéleti Díjakat adott át és gyermeknapi köszöntőt mondott Szűcs Lajos alpolgármester, valamint átadta a SZIDÖK új tisztségviselőinek a megbízást. Megkapta megbízólevelét az ifjúsági polgármester, Szakács Katalin, aki a Közgé diákja, helyettese, Dobrai Mónika a Petőfi suliból és a szóvivő Orosz Helga a Pollákból. A város legnépszerűbb diákjait is kihirdették: egyikük Sipos Dorina, a Klauzál iskolából, a másik diák pedig Bodzás Balázs, a Zsoldos Ferenc középiskola tanulója. A gyermeknapi focit a Kiss Bálint iskola csapata nyerte. Az origami pályázat különdíjasa Vincze Renáta lett a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskolából. A graffiti pályázaton két kategóriában hirdettek eredményt. Az első kategória helyezettjei: Gábor Miklós, Sajtos Zoltán és Rácz Zoltán, a második kategória győztesei Bári Alexandra a Koszta iskolából és Vérten Attila a gróf Széchenyi iskolából. A délután sztárvendége az Animal Cannibals volt, a fiúk fellépése hatalmas sikert aratott. Tombolahúzással zárult a vidám gyermeknap.

Kárpáti Lajos tagintézmény-vezető elmondta, hogy a szentesi cégek igyekeztek segíteni, és sok-sok támogatást kaptak tőlük. Így valósulhatott meg az ingyen ugrálóvár, a fagyi, az üdítők.

M. A.


<<< Vissza