<<< Vissza

Borús-habos vakációnyitó

2006. június 2.

Május 28-án, jelképesen megnyitotta kapuit a szentesi strandfürdő, egy "Vakációnyitó Strand Party" keretein belül. A látogatókat, a színes program ajánlata mellett, meglehetősen szürke és szeszélyes időjárás várta.

A program a délelőtti órákban lebonyolított az "Óvodától az Olimpiáig" úszóversennyel vette kezdetét, ahol tengernyi - illetve több medencényi - gyermek mérhette össze úszó tudását.

Egész napos programok tárháza várta a gyermekeket a strand területén. Tánc- és kézműves foglalkozások, egészségsátor, ugrálóvár, s délután az elmaradhatatlan csúszdázás. A rossz idő ellenére elég sokan ellátogattak a strandra, habár a váltakozó időjárás elég sokszor ráijesztett egy-két - vagy több - esőcseppel az emberekre.

A kora délutáni órákban a Rádió Szentes élő kívánságműsora szórakoztatta a jelenlevőket, majd még a nap is megtisztelte az embereket szerény jelenlétével, s ekkor pillanatok alatt nagy nyüzsgés kezdődött a strand területén. Ulbert Csabát barátai csalták le a strandra egy-két sör erejéig.

- Sokat gondolkoztam rajta, hogy lejöjjek-e, mert ez a nem éppen kellemes időjárás eléggé nyomasztó. Aztán a barátaim rávettek, hogy néhány órára jöjjek le és itt ragadtam. Beszélgetni, meg sört inni esőben is lehet. Sajnálom a mai napot, mert nyáron nem igazán lesz időm lelátogatni ide, s úgy terveztem, hogy ma kistrandolom magam egy időre. Talán majd máskor - mondta Csaba.

A bujkáló nappal és ide-oda vonuló felhőkkel nem állt meg az élet. Folyamatosan zajlottak a különböző programok. Először egy capoeira bemutatót tekinthettek meg a jelenlévők.

Az akrobatikus elemekkel tűzdelt "táncot", kicsik és nagyok, egyaránt nagy figyelemmel követték. Kis-Tóth Tamás, a csoport egyik tagja, másfél éve tanulja ezt a "táncot".

- Legelőször felvételről láttam Capoeira táncot. Megfogtak benne az akrobatikus, táncszerű mozdulatok, s eldöntöttem, hogy megpróbálom. Dömsödi Ferenc edzőnk, tanítgatott minket, s így jutottunk el fokozatosan az egyszerű bukfenctől a szaltókig és egyéb mozdulatokig. Eddig a Szent Erzsébet iskola tornatermében voltak az edzéseink, de a jó idő közeledtével a sportpályán is fogunk tartani tréninget. Több bemutatónk is volt már a csoporttal. A legelső a Zsoldos szalagavatón, aztán a Kosz-tában, és a Damjanich iskolában is - mondta Tamás.

Ezt követően egy aikido és egy társastánc bemutatót is megtekinthettek a jelenlévők, majd a rajzverseny nyertesei vehették át ajándékaikat, közben gyermekműsorok szórakoztatták a kisebbeket. Nagy sikerrel zajlott a Termál medencében a Hab-party, ahol minden korosztály jót pancsolt és szórakozott. Szabó Imre családjával és esernyőkkel érkezett a stranfürdőbe, biztosítva a száraz és "felhőtlen" szórakozást.

- Féltünk attól, hogy megázunk, de nem bántuk meg, hogy lejöttünk. A gyerekeknek vannak különböző foglakozások, a nagyobbak megnézhették a bemutatókat. Ugyan nincs "kifejezetten" strand idő, de aki már vette a bátorságot, hogy lejön, az találhat magának valami jó elfoglaltságot a szárazföldön is.

A napot Somló Tamás koncertje, a fürdőzést és nézelődést pedig a szél és eső zárta a késő délutáni órákban.

Zeke János


<<< Vissza