<<< Vissza

Második félidő!
Nagy Szentesi SportKönyv

2006. május. 26.

Május 18-án a Szentesi Vízisport Klub irodájában tartott megbeszéléssel kezdődött Nagy Szentesi SportKönyv eddig beérkezett anyagainak feldolgozása. A munka mennyiségét és sokirányúságát jelzi, hogy közel 600 adatkérő űrlap került a város jeles - ma már nem aktív - sportolóihoz, melyeknek eddig a harmadára reagáltak a mintegy 20 sportágat képviselő megszólítottak.

A feldolgozás meggyorsítása érdekében Bodrits István lexikográfus, szerkesztő és Makra Zoltán kiadványmenedzser vezetésével megalakult a könyv szerzői bizottsága. Ennek további tagjai: Beleon Zsolt, a Szentesi Vízisport Klub elnöke, Boros István sportszervező, Dobos László kézilabdaedző, Dunás Varga Zoltán sportújságíró, Kádár József vízilabdaedző, Kis-Rácz Antalné tanár, helytörténész, Tímár Ferenc mérnöktanár, műszaki szerkesztő és Vidovics Ferenc fotóriporter, a Szentesi Mozaik szerkesztője.

Az anyagok előzetes közreadásával az érdeklődő olvasóink tájékoztatása mellett nem titkolt célunk az is, hogy a válaszadást egyelőre még halogató kedves sportbarátainkat biztassuk a kérdőívek visszaküldésére és a birtokukban levő dokumentumok, fotók, tárgyi emlékek és személyes történeteik közkinccsé tételére.

A végleges leadási határidő május 31.!

A Nagy Szentesi SportKönyv kiadója a közhasznú Szentesi Városszépítő Egyesület. A 2006. karácsonyára tervezett megjelenés méltó eseménye lesz a sportcsarnok fölavatása (1996) és a Nemzet Sportvárosa kitüntető cím elnyerése (1997) közelgő 10 éves évfordulójának, emellett pedig az összegyűlt sporttörténeti emlékek megteremthetik egy sportmúzeum alapjait is.


<<< Vissza