<<< Vissza

Utánpótlást nevelő klub

2006. május. 26.

Az NB II 2004/2005-ös bajnoki idény végével a szurkolók nagy bánatára Szentesen szponzori támogatás hiányával megszűnt a minőségi labdarúgás. Hosszú időt kell még várni arra, hogy a város labdarúgása ismét NB-s osztályba kerüljön. Nem szabad megfeledkezni a Szentesi Kinizsiről sem, amely jelenleg megye II. osztályban harcol.

A Kinizsi szív megye III-ból indult, de nekik hosszú utat kell megtenni az NB III-ig. Nincs okunk síránkozásra úgy tűnik, hogy városunk labdarúgásában megmozdult valami, hiszen néhány lelkes szülő, régi labdarúgó szívén viseli a Kurca partján a focit. Egy új utánpótlás egyesületet hoztak létre, melynek neve Szentesi Farkasok Utánpótlás Sportegyesület. Ennek elnökével, Janiga Lászlóval beszélgettem.

- Az elmúlt év nyarán történtek az előkészületek - mondja. A teljes bejegyzés 2005 decemberében volt. A tavaly megszűnt Szentesi TE után léptünk a szülőkkel közösen. Minden költséget a szülők állnak. A sportbizottságnak van egy olyan döntése, mely szerint egy évig nem kaphatunk támogatást. Célunk az utánpótlás nevelése. Egyik edzőtársam Fekete Sándor. Azt hiszem kettőnk sportpályafutása ismert a fociszeretők körében. Mucsi Attila a harmadik edzőnk, aki 10-12 évesekkel foglalkozik. Jelenleg 16 évben határoztuk meg a felső korhatárt. A legidősebb korosztály az előkészítő bajnokságban szerepel.

- Milyen korcsoporttal foglalkoznak?

- Öt és tizenhárom év közötti gyerekekkel.

- Ön megjárta az NB I-et is. Bízik-e abban, hogy városunk labdarúgása talpra fog állni?

- Mindenki közös munkájáról van szó, ebbe beleértem azon edzőkollégák munkáját is, akik máshol foglalkoznak a gyerekekkel. Nem lehet tudni, hogy a gyerek mikor melyik egyesületben kíván focizni. Szeretnénk, ha a mi gyümölcsünk lenne valamikor egy jó és fiatal NB III-as csapat.

- Mennyi az egyesület létszáma?


- Nyolcvankettő, aki tagdíjat fizet, s rendszeresen járnak edzésre. Többségében a Kosztából, de vannak a Deákból, Damóból, Széchenyiből, Klauzálból és a Szent Erzsébetből. A szülők óriási terheket vállaltak magukra (utaztatás, szerelés vásárlás). Remélem, hogy az egyesület annyi pénzt össze tud szedni, hogy minden csapatunknak tudunk szerelést venni. Azon is dolgozunk, hogy az utazást is finanszírozhassuk.

A Szentesi Farkasok USE elnöke beszélgetésünk végén csak azt kérte, hogy jó idő legyen május 28-án a 10 órakor kezdődő gyermeknapi program ideje alatt, ahol szülő-gyerek foci, 11-es rúgóverseny (kapus Janiga László), különböző játékos vetélkedők szülőknek és gyerekeknek, horgászás (a Kurca városi szakaszán), kötélhúzás, anyukáknak dekázás, apukáknak hulahoppkarika verseny, fejelő verseny és sok egyéb játék. A játék után jól fog esni a szülők által főzött ebéd.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza