<<< Vissza

Büszkék a negyedik helyre

2006. május. 26.

A jól végzett munka után jár a megérdemelt pihenés. A Szentesi Kosárlabda Klub játékosai a megérdemelt pihenőt töltik, ennek ellenére a kosarasok első embere, Marossy Gyula készségesen válaszolt kérdéseinkre.

- Vége a rájátszásnak, nem sikerült a továbblépés. Csalódott?

- Egyáltalán nem. A srácok egész éves eredményét nézve, a rájátszásba való bejutás is egy óriási fegyvertény. Mi vezetők és a csapat elhittük, hogy ennek van realitása. Az, hogy nem tudtunk egy osztállyal előrébb lépni, ezt a célt sem vettük el. A továbblépésnek több összetevője volt. Nem szeretnék kifogásokat és mentségeket keresni. A kulcsemberek elvesztése az eredményekben is megmutatkozik. A rájátszásban minden ellenfelünkkel partiban voltunk. Senki sem tudott rajtunk keresztül gázolni, egy kis szerencsével jobban is szerepelhettünk volna. A szerényebb szereplés oka, munkahelyi elfoglaltság vagy mint nagyon sok csapat félelmét okozza a sérüléshullám, ez most minket sem került el. A meghatározó játékosaink ennek estek áldozatául. Ennek ellenére csak dicsérni tudom a csapatot. Lehet, hogy egy két sérülés betudható a hoszszú menetelésnek. Mentálisan én nem éreztem a csapaton, hogy nem bírna egy hosszú igénybe vételt. Ilyen hosszú bajnokságban még egyszer sem volt részünk.

- A szavaiból úgy tűnik, hogy van létjogosultsága a kosárlabdának.

- Mindenképpen, hiszen egyre több fiatal érdeklődik. A mostani gárda együtt fog maradni, sőt erősödni szeretnénk.

- A 2005/2006-os NB II-es pontvadászat végén a Kurca-parti kosarasok a negyedik helyet szerezték meg. Ez a siker az utóbbi évek legjobb eredménye. Önnek, mint elnöknek mit jelent ez a siker?

- Boldog vagyok és büszke a játékosokra. Hiszen sikerre éhesek voltak, csak annyit kellett tennem "jelképesen" a gyeplőt szabadon kellett engednem.

- A csapaton belül egyénileg kit emelne ki?

- Mint korábban, most sem szeretnék senkit kiemelni. Nálunk nincsenek sztárok, igazi csapatunk van. A tagok között családi és baráti légkör alakult ki. Ebből adódóan az egész társaság odatette magát, s a sikerért köszönet jár.

- Az utánpótlás?

- Egyre több fiatal érdeklődik az általános iskolákból, erre is oda kell figyelni. Ez is pénzkérdés. Az is jó jel, hogy odafigyelnek játékunkra. Többször előfordult, hogy edzés előtt vagy utána egy-egy játékos ezekkel a fiatalokkal foglalkozott, hogy elsajátítsák az alapokat.

D. V. Z.


<<< Vissza