<<< Vissza

Sikeres üzletek a Szentes Expón

2006. május. 26.

A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok és közvetlen környéke adott helyet az idei Szentes Expo rendezvényeinek.

Horváth István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kistérségi elnöke megnyitó beszédében rövid áttekintést adott az ország és a térség gazdasági helyzetéről, szólt arról, hogy a gazdasági verseny fejlődést hozott, hiszen - mint vallja és már többször is kihangsúlyozta - konkurencia nélkül nyugodtabban alszunk ugyan, de rosszabbul élünk. A vásár arról is szól, hogy a társaságok találkoznak egymással. A rendezvény fővédnöke szerint a humán erőforrás a legerősebb tőke, s abban bízik, hogy a térség gazdálkodói ezt szem előtt tartják.

A vásár fődíját Ságodi János, a Svéd Ablak 2002 Kft. ügyvezetője vehette át Horváth Istvántól (képünkön). A cég látványos bemutatóval készült a kiállításra. Szentes város önkormányzata a különdíját a Traktorbolt Kft.-nek ítélte oda. A Délmagyarországot és a Délvilágot kiadó Lapcom Kft. díját, a háromszázezer forint értékű hirdetési felületet a csongrádi Vastüzép Kft. kapta meg. A Rádió Szentes díját a szentesi Thermoker Kft. vehette át. A vásárt szervező Dia-Média Top Kft. két díjat osztott ezen a vásáron: egyet a hódmezővásárhelyi Bodro-gi-Bau Kft.-nek, egyet a Renault Fejesnek.

Az ingyenes belépés lehetősége csak növelte az érdeklődők számát. A kiállítás ideje alatt előadásokkal és ételkóstolókkal várták a látogatókat. Az érdeklődők számát jelzi, hogy a cégek kinyilvánították szándékukat: jövőre is eljönnek a rendezvényre.

Tudósításunk:Ismét megrendezték a Szentes Expót városunkban. Május 19-21-ig a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokba több ezren ellátogattak, hogy megtekintsék a kiállított termékeket. Az autók, egészséges élelmiszerek, vesszőbútorok, kovácsoltvas díszek, kozmetikai termékek jól megfértek a különböző szolgáltatásokat (utazás, hitel, biztosítás) kínáló cégekkel. Érdekes előadások és bemutatók mellett lehetőség volt allergia állapotfelmérésre, vérnyomásmérésre, masszázsra, kóstolókra. Mindenki megcsodálhatta Jackie Chan, a filmsztár egykori autóját és mellette a hatalmas Limuzint.

A vásár fődíját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szentesi kistérségi elnökségétől a Svéd Ablak 2002 Kft. vehette át. Kiss Csaba termelési vezető érdeklődésünkre bemutatta standjukat, ahol alumínium és fakombinációs nyílászárók, tiszta fa és műanyag, illetve beltéri nemezelt ajtószerkezetek és egyéb tartozékok voltak: kilincsek, árnyékolástechnika, tolószerkezetek, bejárati ajtók. Érdekességként említette a festett műanyag darabokat. Észrevétele szerint látogatókból nem volt hiány, aminek nagyon örült, hiszen belőlük lesznek a megrendelők. Viszont problémaként könyvelte el, hogy a szentesi vendégek nincsenek hozzászokva az olyan standokhoz, ahová be lehet menni. Hozzájuk betérhettek az érdeklődők, kinyithatták az ajtókat, megnézhették a zárakat. A standon kiállított darabok külön erre az alkalomra készültek, és megrendelhetők voltak.

Berényiné Sarkadi Zsuzsanna és Sipos Szabó Judit szervezők a három nap tapasztalatai után elmondták, hogy a programokat sikerült csalogatóra összeválogatniuk.

- Olyan színes lett a kiállítói paletta, hogy az évek óta tapasztalt látogatói szám növekedéséhez vezetett. Sok sikeres üzletet kötöttek, új kapcsolatok alakultak ki. Nemcsak üzleti, hanem baráti kapcsolatok is. Maga a kiállítás erre a célra is kiválóan megfelel. Körülbelül hatvan kiállító volt a belső és külső területen összesen. Leginkább a környező településekről jöttek a kiállítók, egy cég Székesfehérvárról érkezett. Nagyon elégedettek vagyunk, a kiállítói visszajelzések is olyanok, hogy megérte eljönniük nemcsak rövid, hanem hosszútávon is. Sok ismertetőanyagot, szóróanyagot vittek el, ezekből a későbbiekben lesz üzlet. Szentes Expo néven ez az ötödik ilyen rendezvény, egyébként a tizennegyedik, előtte Kereskedelmi Napok és Vásár volt a neve.

Majzik Andrea


<<< Vissza