<<< Vissza

Már nem üres a lakás
Egy emberként mozdultak meg

2006. április 21.

 
Bárki életében igazi fordulatnak számít, ha saját és ráadásul készre bútorozott lakáshoz jut. Most örömmel elmondhatja ezt magáról Szentesen szerény körülményei közepette a 60 éves Csatordai Mária néni, aki eddig albérletben lakott egy építészetileg veszélyessé vált Szegfű utcai házban.
A kényszerű költözés jóra fordult, mert réges rég beadott lakásigénylési kérelme okán is a helyi önkormányzat lakást utalt ki neki a Horváth Mihály utcában lévő nyugdíjasok házában, továbbá a polgármesteri hivataltól lakbér-kiegészítésben és szociális segélyben részesül. Tisztességes, rendes otthont kapott tehát, de beárnyékolta a helyzetét, hogy személyes holmiján és néhány háztartási eszközén kívül nem voltak bútorai, amivel berendezhette volna az új lakását.

Erről szereztem tudomást, ami egyáltalán nem volt nehéz, mert önkormányzati képviselőként hosszú-hosszú évek óta a körzetemben és azon kívül is figyelemmel kísérem a segítségre szoruló és szegény sorsú embereket, többek között ruhákat gyűjtök számukra. Ezt nem dicsekvésként írom le, hanem annak érzékeltetésére, hogy csak a jóakarattal nem sokra mennék a megértő városi lakosok nélkül, akikben sohasem csalatkoztam és akik mindig önzetlen támogatásukról tesznek tanúbizonyságot. Így volt ez a korábbi esetekben is, amit egyesek most "utólag felfedeznek" szociális kérdéseket feszegetve eddig is támogatott családoknál. De nem ez a lényeg. A helyi rádió felhívására szinte azonnal bútorokat, közte szekrényeket, foteleket, stb. ajánlottak fel, illetve ajándékoztak szentesi lakosok Csatordai Mária néni lakásának "felöltöztetéséhez".

Említhetném Varga Imrénét, a Gágyor családot, Molnár Lajosnét, Nagymágocsról Verrasztó Zoltánékat. Ezúton is szeretném - de másoknak is - a segítségét megköszönni, akárcsak a szentesi városfenntartók, továbbá a hajléktalan szálló, a gondozási központ vezetőinek, munkatársainak közreműködését, például bútorok szállításában. Több mint 10 éve vagyok önkormányzati képviselő és a kiséri városrész csatornabekötésén túl a legnagyobb megelégedettség számomra, hogy Csatordai Mária néninek, most már berendezett, kényelmes lakása van. Ez újból és ismételten igazolja, hogy Szentesen nincs szociális érzéketlenség, de van embertársi együttérzés, konkrét segítség mind a lakosság, mind a hatóságok, üzemek és különféle szervezetek részéről.

Ollai Istvánné
és Pásztor Antal


<<< Vissza