<<< Vissza

Csúszik a sétálóutca átadása

2006. április 21.

 
Egy hónapot fog csúszni a kivitelezés, július végére, augusztus elejére készül el a Nagy Ferenc utcai sétálóutca – mondta Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész megkeresésünkre. Az időjárás is döntően befolyásolja, hogy mikor tudnak végezni a munkálatokkal. Szükséges a vízmintavételi eredmény, mert addig nem tudnak burkolni. A Szent Miklós tér időre elkészül. A főkertész titkos vágya az volt, hogy május elsejére végezzenek, de sajnos ezt nem tudták véghezvinni. Ha februárban hozzá tudtak volna kezdeni, akkor lett volna esély, hogy május elsejére át tudják adni a teret a lakosságnak. Az eredeti terveknek megfelelően ez június végére fog bekövetkezni.

A kivitelező érdeke, hogy befejezze a pici összekötő szakaszt, ami még hátra maradt, mert ha csúszás van a szerződésben foglaltak határidejéhez képest, őket terheli a kötbér.

Szervezés szempontjából jobb, hogy nem a három cég vonult fel egyszerre, mert nagy káoszt okozott volna. Jelenleg egy cég burkol. Mindhárom szakaszt pályáztatták közbeszerzési eljárás alapján. Egy békéscsabai, egy szarvasi cég, és egy helyi vállalkozás nyerte meg a három pályázatot, így három kivitelező van.

Jelentősen nőni fog a zöldfelület és jóval kisebb lesz a burkolt felszín. Ez eleinte furcsa lesz a lakosságnak, mert hozzászoktak a 7-8 méter széles felülethez. A növények jobb közérzetet biztosítanak majd az embernek sétálgatás közben.

Majzik Andrea


<<< Vissza