<<< Vissza

Körbelőtték a kaput

2005. december 23.

 
Idei utolsó mérkőzésén akár kellemes meglepetést is szerezhetett volna a Leg-rand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata, ám végül szoros összecsapáson kétgólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A találkozó úgy indult, hogy állt, pontosan egy perc és hét másodperccel a kezdő sípszót követően ugyanis az egyik támadóidőt mérő óra "megadta" magát, ezért szünetelt percekig a játék. A pauzából a mieink jöttek ki jobban, Torday remek lövésével nálunk volt az előny. Lehetett volna kétszer ennyi, ám Baksa kapus hárított, sőt egyenlített a Fradi. Előnyből újra Torday volt eredményes, de mégsem sikerült megőrizni a vezetést a szünetig, így döntetlenről indulhatott a második negyed. A hosszú gólcsendet Binder törte meg, szerencsére Vígh Róbert lövése is utat talált a kapuba. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva potyogtak a gólok mindkét oldalon. Öt-ötről indult a záró nyolc perc, no meg egy kihagyott Juhász Zsolt ötméteressel. Horváth Tamás pompás védése után mégis mi lőttük hamarabb a hatodikat. Vígh nyolc méteres bombáját élmény volt nézni, nem úgy az FTC egyenlítő találatát, pláne Nitsovits gólját, amivel már a fővárosiak vezettek. Ettől kezdve körbelőtte a kaput a Legrand, ám egyenlíteni már nem sikerült, sőt egy "jó ütemben" megoldott kiállítás után végleg eldőlt a két pont sorsa. A 8-6-os vereség ellenére nincs szégyellni valója a csapatnak, viszont óriási lehetőséget szalasztottak el a fiúk, hogy pontot, esetleg pontokat raboljanak jónevű ellenfelükről.

- Remek mérkőzést láthatott a közönség - kezdte öszszegzését Berki András vezetőedző. Az utolsó negyed feléig partiban voltunk a Ferencvárossal, ám ekkor döntetlen állásnál büntetőt rontottunk, majd volt két olyan hibánk, amin elment a meccs. Mindezek ellenére gratulálok a csapatnak, azt hiszem több volt ez a találkozó, mint tisztes helytállás a részünkről. A vereség rutintalanságunk számlájára is írható. A Legrand játékosai félig aktív pihenőjüket töltik ezekben a napokban, minden nap van valamilyen kötelező jellegű csoportfoglalkozás. Az igazi munka január 2-án kezdődik, a bajnokságban az első mérkőzést 2006-ban január 21-én játssza a csapat.

Örömteli hír, hogy a fiatalok alkotta együttes a tavalyi évhez hasonlóan ismét döntőt játszhatott a Komjádi-kupában, ám ezúttal az Újpest ifjú titánjai megállították a mieinket. Egyértelmű volt, hogy a lila-fehérek idén a legjobb ifjúsági csapat, hiszen közülük öten stabil OB I-es játékosok, ráadásul korosztályukban vezetik a bajnokságot. A Legrand ezüstérméhez pedig csak gratulálni lehet, újra bebizonyosodott, hogy komoly utánpótlás bázisa van a férfi felnőtt vízilabdának városunkban.

H. V.


<<< Vissza