<<< Vissza

Évzáró a szenior úszóknál

2005. december 23.

 
A szenior úszókat tömörítő Delfin Egészségmegőrző Sport Egyesület megtartotta évzáró közgyűlését. Pólyáné Téli Éva egyesületi titkár egy 1842-es, dr. Deutsch D. Józseftől származó idézettel kezdte beszámolóját. "Az úszásművészet akár mint mulatozási cikk, akár mint egészséget fenntartó, s a felburulottat helyreállító szerv, minden testgyakorlásokat sokkal fejül halad, s valóban megérdemelné, hogy nagyobb figyelem fordíttatnék reá."

Tizenkét éve alakultak a szentesi szenior klubon belül, új néven, s önálló egyesületként hatodik éve működnek. A jelenlegi létszám ötvenkét fő. A tagok között vannak olyanok, akik nem Szentesen élnek, viszont itt úsznak. Az egyesület tagjai sok időt töltenek együtt, mert mindanynyiuk számára fontos, hogy ez a közösség fent maradjon. Jó a kapcsolatuk a Magyar Úszószövetség szenior úszó alszövetséggel, a Nemzeti Civil Alappal (pályázatokat adnak be), megyei Szabadidős Sportszövetséggel, a városi vezetéssel, sportbizottsággal, és a sportközponttal.

Pólyáné Téli Éva ezek után a működési feltételekről szólt:

- A szponzorok ugyanazok, akik évek óta kisebb-nagyobb összeggel támogatják az egyesületet. A sikeres pályázatokon nyert pénzöszszegek alkotják a működési hátteret. Az adó egy százalékából az idén több pénz folyt be, mint tavaly.

Ebben az évben a szenior úszók, tizennyolc hazai, valamint két külföldi versenyen egyéni számokban 347 arany, 218 ezüst és 132 bronzérmet szereztek. Hallhattunk egy névsort, azokét, akik az idén érmet gyűjtöttek, s gyarapították az egyesület éremkollekcióját. (Zárójelben az arany-érmek száma.)

Cseuz László (30), Becsák Jánosné (33), Pólyáné Téli Éva (41), Melkuhn Dezső (26), Balázsné Lukácsy Kati, Izbéki Sándor, Ferke Gábor-né, dr. Kanyó Ádám, Berez-vainé Virágos Éva (42), Debreceni Beáta (23), Bocskay Zsófia (18), Kasza József, Szili Imre, Kovács Imréné (45), Jarolics Béla (15), Tar János (12), dr. Bakacsi Gyula (10), Bodnár Istvánné, Szakács Ernő, Kádár Róbert, Horváth László, Pengő Erzsébet (4), Lantos Aliz, Bartha Éva, Sziva Péter, Vidovics Zoltán, Földi Vilmos, Földi Anna, Gálfi László, Csák Zsuzsa (15), Szabó Imre, dr. Szabó Éva, Fekete Renáta, Zombori Ákos, dr. Petz János, Becsák János és Varga Kiss Katalin. Zárójelben a szerzett aranyérmek száma. A szónok az idei versenyek közül emelt ki néhányat, így pl. a stockholmit, ahol ugyancsak szép eredmények születtek. Szólt még az idei nemzetközi szenior úszóversenyről is, ahol har-mincketten szereztek 44 arany, 36 ezüst és 26 bronzérmet.

A jövő évi tervekről is beszélt az egyesületi titkár. 2006-ban 20-26 hazai illetve 2-3 külföldi verseny vár a szenior úszókra. Az első szentesi megmérettetés március 11-én az országos pedagógus úszóverseny lesz. Június 3-4-én rendezik meg a XI. Szentesi Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, augusztusban pedig a gyulai országos bajnokságot. A külföldi megmérettetésekből említette a szabadkai, illetve Halin-tiroli versenyt.

Az évzáró végén Szabó Imre, az egyesület elnöke így vallott: - Egyre sikeresebben szereplő klub élén, nagyon megtisztelő elnöknek lenni. A munka nagy részét Pólyáné Téli Éva titkár és Nagy Lászlóné gazdasági vezetőnk végzi. Én inkább visszavont elnöki szerepet töltök be. Könnyű feladatom van. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra.

Zárásként egy jó hangulatú vacsorával búcsúztatták az esztendőt.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza