<<< Vissza

Fokozott ellenőrzés szilveszterkor

2005. december 23.

 
December 19-én két férfi csengetett be egy idős úr házába a Kisérben. Az idegenek azt állították, hogy a polgármesteri hivataltól érkeztek, és a papírpénzek sorszámát jöttek ellenőrizni. A házigazda betessékelte őket a szobába, ám rosszul tette. A gyanús páros távozása után derült ki, hogy az idegenek meglopták a bácsit, és mintegy 600 ezer forinttal távoztak a házból.

A rendőrség ismét felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy sem a rendőrség, sem más hivatal nem megy házhoz a bank-jegyek sorszámát, esetleg nyugdíjszelvényt ellenőrizni. Amennyiben mégis ilyen indokkal csengetnének be ismeretlenek, kérjék tőlük a fényképes igazolványt, vagy a sorszámozott jelvényt.Az a jelvény, amelyen van ugyan szám, de Police felirattal van ellátva, hamis.

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség az elmúlt hétvégéken a piacokon és környékükön. Szerencsére semmilyen bűncselekménnyel kapcsolatos esetben nem kellett eljárást indítania a nyomozóhatóságnak. Az átlagosnál nagyobb rendőri jelenlétre lehet számítani szilveszter napján és éjszakáján a közterületeken. Elsősorban a petárdázókat szeretnék kiszűrni a járőrök, velük szemben a jogszabályoknak megfelelően lépnek majd fel.

Feljelentést tett a szentesi rendőrkapitányságon egy ár-pádhalmi férfi, mert egy csaló alaposan átverte. Az ismeretlen az egyik mobiltelefont forgalmazó cég képviselőjeként hívta fel a sértettet, mondván komoly nyereményt ért el egyik játékukon. Ahhoz azonban, hogy átvegye ezt a nyereményt, 27 ezer forint értékben kell telefonos feltöltő-kártyát vásárolnia, aminek a kódját be kell diktálnia a telefonálónak. A rászedett férfi megvásárolta a feltöltőkártyákat, felhívta a megadott számot, bediktálta az érvényesítő kódokat, és várt.Természetesen a saját készülékére megpróbálta feltölteni a 27 ezer forint értékű beszélgetési időt, ám nem sikerült neki, hiszen a csaló ezt már korábban megtette - a saját készülékére. A telefonos bűnöző ellen csalás miatt indult eljárás.

Pénztárcát loptak a buszmegállóban az egyik várakozó utastól. Az eset egy szentesi illetővel esett meg a szegedi Mars téren, miközben egy kisebb tömegben várakozott a járatra. A zsebtolvaj a táskából emelte ki az erszényt.

H. V.


<<< Vissza