<<< Vissza

Idén nagyobb lett a csomag

2005. december 23.

 
November végén jótékonysági gálaműsort rendeztek a Tóth József Színházteremben azzal a céllal, hogy a szentesi szegény gyermekeknek szebb legyen az ünnep. Az est háziasszonya Ollai Istvánné független képviselő volt, a fővédnökök: Szirbik Imre polgármester és Horváth István, városunk díszpolgára. A teljes bevételt december 17-én délután a Móricz Zsigmond Művelődési Házban megrendezett karácsonyi ünnepségen a meghívott rászoruló gyermekek élelmiszer csomaggal történő megajándékozására fordították.

Szirbik Imre köszöntötte a felnőtteket és a gyerekeket. Elmondta, hogy ezeket a napokat mindenki átéli a szívében, csak mindenki másképp. A gyerekek és a felnőttek is várják, de a felnőttek egy kicsit szorongva. Mindenki szeretne a másiknak adni a szívéből valamit. Elmesélte, hogy az egyik első akció során az ő gyermekeinek játékai is a többi között voltak, és egy kislány nyuszit ültetett az ölébe. Ezt a nyuszit még ő vette a kislányának. Ebben a pillanatban a lányt egy kicsit a sajátjának érezte. Azt kívánta, hogy azt az örömet és szeretetet érezzék át a műsorból és a csomagokból, amivel Ollainé Esztike és segítői készítették. A szponzorok is, akik egy-egy tárggyal vagy anyagiakkal hozzájárultak, azzal a céllal segítettek, hogy az ünnep kellemesebb legyen mindenkinek.

Horváth István díszpolgár - elmondása szerint - első alkalommal volt karácsonyi csomagosztó ünnepélyen, de meleg szívvel jött, és örömmel látta, hogy sokan mozdultak meg, és próbálnak örömet szerezni ajándékaikkal azoknak, akik rászorulnak. Azt kívánta, hogy egyre kevesebb legyen a szegény család.

Ollainé Esztike elmondta, hogy az önkormányzattól 200 ezer forintot kaptak a csomagokra, melyek idén nagyobbak lettek, mint tavaly. Sok ember asztalára talán csak ez, és a kiválasztott játék kerül az ünnepekkor. A játékok a Petőfi Sándor és a Koszta József Általános Iskola diákjaitól voltak. A élelmiszercsomag tartalma: négy doboz margarin, két kiló cukor, húskonzerv, májkrém, gyümölcstea, több csomag tészta, rizs, szaloncukor és egy tábla csoki. 240 család kapott csomagot szombaton. Idén többet készítettek, ami kimaradt, szétosztják az anyaotthonban, a hajléktalan szállón, a 3 idősek otthonában és a közösségi ellátásban. Esztike néni elmondta, hogy a színházban 93 ezer forint gyűlt össze. Amikor a városba elment pénzt kérni, nemigen küldték el sehonnan. Tehát a város adománya az, amit ma kiosztottak. Ezúton szeretné megköszönni a lakosságnak, majd kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánt.

A délután folyamán a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola táncosai szórakoztatták a közönséget. Közben a Mikulás - aki nem hiányozhatott a rendezvényről - szaloncukrot dobált a tapsoló gyerekeknek, a műsor végén pedig almát osztottak.

M. A.


<<< Vissza