<<< Vissza

Parlamenti gyermekkarácsony

2005. december 23.

 
A történet ott kezdődött, hogy az Országház pályázatot írt ki "Legyen a karácsony mindenkinek szép!" címmel. Ajándékot kellett készíteni a Szent László Kórház beteg gyerekeinek. Mi rongybabákat varrtunk. Elküldtük a csomagot és vártuk az eredményt. Amelyik csoport ajándékát jónak találták, meghívást nyertek a "Parlamenti gyermekkarácsony" című rendezvényre. Nagyon izgultunk!

Egyszer tanító néni jött a hírrel, hogy megyünk Budapestre! Azt az örömöt! December 18-án utaztunk a Parlamentbe! Alig vártuk, hogy eljöjjön a nap!

Végre indulhattunk! Vonattal utaztunk, fél 10-re már ott is voltunk! Mi már jártunk az Országházban, így nem volt ismeretlen a hely. De azért most is nagyon szép volt! Már vártak bennünket. Kaptunk egy vezetőt, és ő kísérte az osztályt. Bevezetett a főlépcsőházba, ahol már sok gyerek ült. Ott alakították ki a színpadot. Sok-sok gyerek, sok-sok kamera! Milyen érdekes! Párnákra ültünk a lépcsőkre. Gyönyörű volt a hely! Vajon mi következik majd?

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, átadta a Parlament kulcsát jelképesen erre a napra a gyerekeknek. Elkezdődött a műsor. Először játszottunk, majd Molnár Piroska és Gesztesi Károly mesélt. Utána következett a Nox együttes. Végül, amit már nagyon vártunk, a Megasztár előadói énekeltek a gyerekeknek! Jó volt őket a valóságban látni, együtt énekelni velük! Nagy kivetítőn is láthattuk a műsort.

Az előadás után különböző termekbe mentünk, ahol kézműves foglalkozás, táncház és a Csodák Palotájának játékai szórakoztattak. Közben az épületről hallhattunk ismertetőt. A koronát annyiszor nézhettük meg, ahányszor akartuk! Kedves volt velünk mindenki. A legjobb talán az volt, hogy bemehettünk az ülésterembe is, és ott leülhettünk a székekbe, megnézhettünk mindent. Ott lehetőségünk volt autogramot kérni Carameltől és Bartók Esztertől is.

A büfében süteménnyel és kakaóval vártak bennünket.

Sajnos, a végéhez közeledett a program. Lekísértek a kabátokhoz. És ekkor ért még egy meglepetés! Mindenki kabátja alatt egy-egy nagy csomag volt! Telis-tele mindenféle ajándékkal! Volt ott kirakó, számítógépes játék, csokoládé, cukorka és szendvics az útra! Nagyon örültünk!

Már az is öröm volt, hogy segíthettünk a babákkal másoknak, de ez is nagyszerű volt, hogy minket is megleptek!

Nagyon jó volt ez a nap! Ennyi érdekességet! Sokáig lesz mit mesélni otthon!

A Koszta József Általános Iskola 4. c osztálya


<<< Vissza