<<< Vissza

A Magyar házaspár fenyőfája

2005. december 23.

 

Ajándékosztás közben: Magyar József és felesége, valamit a Benkő család. (Fotó: Vidovics)

Magyar József, a Hungerit Rt. vezérigazgatója hagyományt teremtett. Feleségével minden évben vendégül lát, illetve megajándékoz olyan nagycsaládosokat, akik ugyan nagyon szerény körülmények között élnek, de tisztességgel nevelik gyermekeiket. A részvénytársasághoz kötődő családoknak igyekeznek a maguk módján a karácsonyi ajándékozáshoz hozzájárulni.

Krausz Jánosné szakszervezeti titkár (a szakszervezet kapta a jogot, hogy érdemben eldöntse, melyik családokat hívják meg) köszöntötte a résztvevőket, majd a Zöldág Mozgáskultúra és Sportegyesület táncosai adtak műsort. Majd Magyar József szólt a megjelentekhez.

- Jó pár évvel ezelőtt kaptam a várostól egy kitüntetést, és akkor úgy gondoltam, hogy az összeget megtoldom valamenynyivel, és karácsony alkalmával 10-12 családot megajándékozok belőle. Mára ez a szám 15 családra bővült.

A feleségemmel arra próbáltunk összpontosítani, hogy örömet szerezzünk, megkönnyítsük az ünnepekre való fölkészülést, hogy a karácsony minél kellemesebben teljen el. Megpróbáltunk úgymond testreszabottan választani. Nagy gonddal és szeretettel készültünk erre a rendezvényre, mi is szeretnénk, hogy ugyanolyan szeretettel fogadnátok a csomagokat.

A rendezvényre azok a nagycsaládosok kaptak meghívót, akik a vélemények szerint a legjobban megérdemlik. Számban a rekordot Benkő Pál és családja tartja hét gyerekkel, az ünnepségre Alexandra, Adrienn, Henrietta, Beatrix, Alex Pál és Krisztián kísérte el a fiatal apukát. Őket követi Orosházi József és családja öt gyerekkel, de nem sokáig lesz így, mivel hamarosan megszületik a következő gyermekük. A kicsik csillogó szemmel hallgatták a zenét, figyelték a táncot, igaz, fél szemmel már a csomagra pislogtak. Azután örömmel vették át, és cipelték asztalukig azokat.

A fenyőfa alatt gyümölcs, különböző sajttermékek, 8 ezer forintos vásárlási utalvány, személyre szabott játék és sokféle édesség, családonként 35-40 ezer forint értékben - ezeket tartalmazták a csomagok. A legvégén a helyszínen felállított és szépen feldíszített fenyőfát sorsolták ki, itt Sajtos László és családjának kedvezett a szerencse.

- A szünetben arra kérték fotósunkat, Vidovics Ferencet, hogy mutassa meg törölközőből, hogyan készül a madárinfluenza-mentes grillcsirke. Nagy taps fogadta a produkciót. Visszanézve az elmúlt hónapokra, félt, hogy nagy baj lesz? - kérdeztük a vezérigazgatót.


- Hála Istennek nem lett olyan nagy baj - válaszolt. A madárinfluenza ugyan közel 150 millió forintos kárt okozott, de ettől függetlenül a tervezettnél jobb évet zárunk, köszönet a dolgozók hozzáállásának. Az elmúlt két rossz év után az idei eredmények azt mutatják, hogy az előző két év vesztesége eltűnt, és a három év szaldója végül is pozitív lett. Tulajdonostársammal úgy döntöttünk, hogy minden dolgozó megkapja a félhavi fizetését, ami 22-én már a számlájukra került. Ez egy plusz nyereség. A tegnapi ünnepségen 69 dolgozó kapott különféle kitüntetést, ami pénzzel is járt. Eredetileg negyven főre terveztük, de kibővítettük a sort, ami mintegy 75 millió forint kifizetését jelenti a dolgozók részére. Úgy gondolom, ez kellemes meglepetés volt a számukra, hiszen nem gondolta senki. December 1-jén volt 15 éves a Hungerit, majd megünnepeljük február végén-március elején a volt megyeházán.

- Véget értek a madárinfluenzával kapcsolatos gondok, híresztelések?


- Sajnos nem. Most olvastam egy cikket, e-mailen kaptam, nagyon érdekes. Azt írják, egyes emberek, bizonyos embercsoportok arra játszanak, hogy félelmet keltsenek embertársaikban, ebből ők nagyon jól profitálnak.

L. J.


<<< Vissza