<<< Vissza

Az őszinte szeretet ünnepe

2005. december 23.

 
Az adventi koszorún kigyulladt az utolsó gyertya is, jelezvén, hogy véget ért a készülődés időszaka. Lélekben már valamennyien érezzük a karácsonyt, és lassan összeáll mindazt, amit az ünnepre elterveztünk.

Az elmúlt hetekben sokszor számba vettük, hogy szeretteinknek mivel szerezhetünk örömet. A készülődés nemcsak az ajándéktárgyak végiggondolását jelenti, hanem a másik emberrevaló odafigyelést: vágyainak, álmainak "kifürkészését" is. A felkészülés csak akkor éri el célját, ha elsődlegesen a szeretetre épül. Arra a dologra, amely annál több lesz, minél többfelé osztjuk.

Kívánom ajándékozónak és ajándékozottnak egyaránt, hogy ezt az őszinte szeretetet érezze az ünnep minden pillanatában. Sokszor legtöbbet egy mosoly, egy kinyújtott kéz, egy kedves szó jelent, hisz mindenki arra vár, hogy valaki a valóságban vagy lélekben bekopogjon hozzá és örülhessenek egymásnak. A kigyulladó gyertyák lángjában látjuk szeretteink arcát. Azokét is, akik már nincsenek közöttünk. Kívánom, hogy a pillanat hidaljon át távolságokat, s adassék meg mindenkinek, hogy legalább lélekben újra szeretteire találjon.

A karácsony csendje és a közelgő új év alkalmat ad a mögöttünk hagyott esztendő végiggondolására. Ki-ki mérlegre teszi, hogy álmaiból mit tudott megvalósítani, s mi az, amit a jövőre tervez. Amikor a város e számadását elvégzi, akkor magunk előtt látjuk kézzel fogható eredményeinket: csatornákat, utakat, parkokat, új és megszépült épületeket. Mégis talán legnagyobb gyarapodásunk az, amit emberi kapcsolatokban, közösségben nyertünk.

Ez ad alapot ahhoz, hogy bátran tervezzük a jövőt, hisz kipróbáltuk erőnket és meggyőződhettünk arról, hogy bízhatunk magunkban, és a közösség összetartó és építő erejében.

Kívánom mindannyiunknak, hogy a 2006-os esztendőben valóra tudjuk váltani egyéni és közösségi álmainkat. Ehhez jó egészséget, egyéni és szakmai sikereket, segítő jóbarátokat kívánok Szentes és térsége valamennyi polgárának.

Meghitt karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánok.

Szirbik Imre
Szentes város
polgármestere


<<< Vissza