<<< Vissza

Sulihét volt a Kosztában

2005. november 4.

 
Az elmúlt héten a Koszta József Általános Iskolában Sulihetet rendeztek.

Mi is ebbe a suliba járunk és a Jövőnkért iskola Média tanszakos diákjaiként úgy éreztük, nekünk is ott a helyünk. Hétfőn és kedden délután érdekes programok várták a diákokat: zenés görkori, gördeszka és BMX bemutató, táncverseny egyéni és csoportos kategóriában, a Halloween tökfaragó verseny eredményhirdetése, kézműves kavalkád, ördög pálca verseny. Szerdán az első 3 órára a szülők is beülhettek. A csere-bere játékbörzén megunt játékaikat cserélték el az alsósok. Az unokák és nagymamák vetélkedőjén szupernagyik kerestettek. Csütörtökön harcművészeti bemutatóval kezdődött a délután, utána a felsősöknek vetélkedőket rendeztek. Pénteken a Grimm-Busz színház tartott előadást, amit ünnepi gálaműsor követett az iskola fennállásának 25. évfordulója alkalmából. Este elérkezett a várva várt Halloween party, ami egyben jelmezes disco és rémségverseny is volt. Ide az iskola finnországi vendégeit és a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóit is meghívta, akikkel aznap délután 5 órakor együtt léptek fel a zeneiskola dísztermében.

- A finn kapcsolat körülbelül 5 éve kezdődött levelezéssel - mesélte dr. Czakó Tamásné, a Koszta iskola tanára. Szentes testvérvárosa, Kaarina egy tengerparti kisváros, 2002 tavaszán volt nálunk először Veitenmáen Koulu testvériskola kórusa. Egy hetet töltöttek nálunk és sikeres koncertet adtak a zeneiskolában. Mostani ittlé-tükkor részt vettek iskolánkban az angol órákon, megtekintették Budapest és Szentes nevezetességeit. Vasárnap hangversenyt adtak a Szent Anna templomban, hiszen karmesterük, Ari Hynynen egy misét írt XVI. Benedek Pápa tiszteletére. Hétfőn Gyulára vittük el őket, és kedd reggel utaztak vissza Budapestre, majd haza, Finnországba.

Almási Jánosné igazgatónőt arról kérdeztük, mióta hagyomány a sulihét.

- 1983-ban jöttem az iskolába és már akkor volt iskolahét, Hámán Kató-hétnek hívták. Takács Pál volt akkor az igazgató, és úttörőcsapatos hagyomány volt az, hogy októberben iskolahetet tartottak. Az idei érdekes programokat Csorba Ildikó tanárnő és a diák-önkormányzatos gyerekek állították össze. Ez az iskolahét most egy kicsit kiemeltebb, mert a 25 éves évfordulónkat ünnepeljük. A gálaműsort is emiatt és finn vendégeink miatt szerveztük, hiszen ők egy nemzetközi hírű kórus, akik kérték, hogy felléphessenek Szentes város polgárai előtt. Úgy gondoltuk, a jubileumi műsort összekapcsoljuk a finn bemutatkozással. A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, a Nagy János tanár úr vezette nagy kórus és a Takács Pálné tanárnő vezette kis kórus is nagyon színvonalas műsort adott elő.

-bévisz-


<<< Vissza