<<< Vissza

Magyartésen találkoztak

2005. október 21.

 
Már negyedik alkalommal találkoztak a tizenéves képviselők, ezúttal a Magyartési Tábor Központban. A negyvennégy résztvevő a kortárs segítő képzésük egy állomásaként is komoly munkát végzett, de jutott idő sportra, szórakozásra, sőt némi pihenésre is.

A központi esemény a szombat délelőtti, ún. open space keretekben végzett közös gondolkodás volt.

Az open space nyitott kaput jelent, ami arra utal, hogy az így végzett munka nyitott és nem iskolaszerű. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden javasolt témának van egy saját asztala, ahol állandó házigazda az az egy-két fiatal, aki erre felkészült. Mindegyikőjüknek van egy felnőtt segítőjük is. A résztvevőknek három választása van. Vagy állandóan egy asztalnál/témánál maradnak - mert annyira érdekli őket - vagy többnél, esetleg mindnél megfordulnak. Lehetnek azonban ún. lepkék is, amelyek ide-oda "libbennek".

Amennyiben új, érdeklődésre számot tartó téma merül fel, akkor indulhat egy új asztal is.

A témák most a következők voltak: A kommunikáció fejlődésének lépcsői egy párkapcsolat tükrében, káros szokásaink illetve olyan szokások hiánya, ami káros is lehet, web-lap és újság szerkesztőség kialakítása, programkínálat a következő évi saját és külföldiekkel közös táborainkra, valamint az a kérdés, mit ér az iskolai tudásunk egy német "fejvadászcég" követelményrendszere szerint.

A rendezvényen volt még táncház, diszkó, a sportok közül botvívás, pingpong, röplabda. A szombat este fénypontja a mini-drámák készítése volt ún. kreatív tréninggel. A téma az ismerkedés volt.

Nehezen váltunk el, de decemberben ismét találkozunk egy pulykavacsorára, ha lesz pulyka és az is, aki megsüti.

Koromné Seri Anikó


<<< Vissza