<<< Vissza

Kezdenek a futsalosok

2005. szeptember 9.

 
Szeptember 12-én megkezdi a 2005/2006-os bajnoki szezont a Legrand-Szentes NB I-es futsal csapata. A gárda technikai vezetőjével, Szerencsi Istvánnal a rajt előtti esélyeket latolgattuk.

- Hogyan készülnek az új évadra?


- Heti két edzéssel hangolódunk az első fordulóra. Sajnos nem mindig tudunk teljes létszámmal gyakorolni, ennek ellenére igyekszünk összerázódni a kezdésre. Tudni kell, hogy bár nagyon sok szentesi labdarúgó szerepel a csapatunkban, de szinte valamennyien más város, falu gárdájában szerepelnek. Összességében hét csapatból áll össze a társaság. Kérdés, hogy - bár jó alapképességű játékosokról van szó - csapatként mire lesznek képesek. Éppen ezért a minimális célkitűzésünk a bentmaradás kiharcolása lesz. Csakúgy, mint tavaly. A korábbi játékoskeret együtt maradt, sőt várhatóan két újabb labdarúgóval erősödünk, mindketten szerepeltek már az élvonalban. Egyikük a Makóból érkezik, a másik fiatalember pedig egy osztrák csapattól.

- Mi várható az idei szezontól? Milyen a csapat sorsolása?


- Az előzetes célkitűzésnél azért is voltunk óvatosak, mert úgy tűnik alaposan megerősödött a mezőny. A két újonc – a Berettyóújfalu és a fővárosi válogatott játékosokat igazoló Gödöllő – sem gyenge, nem is beszélve a hagyományosan jól szereplő nagy klubokról. Az őszi sorsolásunk nem túl kedvező, hiszen a vidéki újonc otthonában kezdünk, minden bizonnyal telt ház előtt. A hazai mérkőzéseinken az erősebbnek számító ellenfeleket fogadjuk, míg a valamivel verhetőbbnek tűnő csapatokhoz mi utazunk. Ami erényünk volt, vagyis, hogy a tavalyi pontjaink nagy részét hazai pályán gyűjtöttük be, most ősszel nehezebb lesz megvalósítani. Ha eredményesen szeretnénk szerepelni, akkor idegenben is gyűjtögetnünk kell a pontokat. Ehhez viszont az kell, hogy a vidéki mérkőzéseinken is komplett csapattal tudjunk kiállni.

- Történik-e változás a szakvezetői poszton?


- Továbbra is Koncz Zsolt irányítja a közös munkát. Tavaly is jól ellátta ezt a feladatát, összefogja a társaságot, viszi a hátán a csapatot. Hallgatnak rá a többiek.

- Mikor kezdődnek a hazai mérkőzések?


- Valamennyi itthoni találkozónk 20 órakor kezdődik a csarnokban. Tervezzük, hogy minimális összegű belépőt szedünk majd, ennek ellenére reméljük, hogy szurkolóink, akik az utóbbi időben egyre nagyobb számban voltak jelen a lelátón, továbbra is kitartanak mellettünk. Biztatásuk óriási segítség a csapat számára.

- Szó volt arról, hogy esetleg a televízió is közvetíti mérkőzéseket...

- A tárgyalások továbbra is folynak, minden valószínűség szerint a futsal megjelenik a képernyőn. Tervezik összefoglalók készítését, de hogy melyik csatornán lesz majd látható a hazai NB I küzdelemsorozata, az valószínűleg a szeptember 12-i bajnoki rajtig kiderül.

* * * * *

A Legrand-Szentes hazai bajnoki mérkőzéseinek időpontjai: szeptember 19. Szentes-Vasas, október 3. Szentes-Aramis, november 7. Szentes-Gödöllő, november 21. Szentes-Cső-Montage, december 12. Szentes–Siklós. Valamennyi mérkőzés 20 órakor kezdődik a Dr. Papp László Sportcsarnokban.

H. V.


<<< Vissza