<<< Vissza

A játékosok is hívták
Kádár József a Bertók kispadján

2005. szeptember 9.

 
Kádár József már letette névjegyét a szentesi vízilabda irányításában. A Legrand-Szentesi VK kispadján nyolc évig irányította az OB I-es játékosokat. Most újra a felnőttek munkáját irányítja, az OB I/B-s Bertók SC edzőjeként.

- Azért vettem örömmel, mert régi játékosaim kértek fel, hogy segítsek nekik - kezdte bevezetőjében Kádár József. Itt nem annyira az élsportról van szó, de mégis, aki elindul bármilyen bajnokságban, bármely sportágban az mindig győzni szeretne. A csapat tagjai kezem alatt nőttek fel, akkor serdülőként ezt a győzni akarást plántáltam beléjük. Az OB I-es gyerekcsapatot továbbra is én edzem. Velük tavaly bronzérmet szereztünk a bajnokságban. Ez óriási siker. A gyerekekkel ezt szeretnénk legalább megismételni vagy az első öt közé bejutni. Ez az első nagy feladat számomra és mellette minden szabadidőmet a Bertók SC-re szentelem.

- A Bertók SC vezetése mit vár öntől?


- Kimondott elvárás nincs. A bajnokság két hét múlva kezdődik. Még képlékeny a játékoskeret. Terveink szerint erősíteni is tudunk, új játékosok kerültek a látókörünkbe, pl. Szebeni Zoltán.

- Az új szabály begyakorlására elegendő lesz a hátralévő két hét?


– Nagy változások nincsenek, így nem kell sok idő a megszokásához. Pl. szabad dobásnál a 7 méterest 5 méteresre, a támadó időt 35-ről 30 másodpercre csökkentették, ez csak gyorsítja a játékot. A büntető is 5 méteres lesz. Talán a kapusoknak egy kicsit jobb, nem olyan közelről lövik el a büntetőt.

- Ön mindig győzni akart, most is ez a cél?

- Igen. Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy megnyerjük. A csapatunk erős, jól képzett játékosok alkotják. Egy kicsi erőállapoti gyengeség van, ami talán természetes, hiszen mindenki a munka és a családja mellett sportol. Az erőállapotot kell maximális szintre hozni, és akkor az első ötbe kerülés nem lehet gond.

- Mennyi időre szól a felkérés?

- Felkértek, hogy edzem őket. Végzem a munkámat, hogy meddig? Az tőlem és a játékosoktól is függ. Szeretetből csinálom, nincs szerződéskötés. Szeretem a szentesi vízilabdát, s az általam edzett gyerekeket, s az ő szeretetük vonzott ide a partra.

Dunás-Varga Zoltán

* * * * *
Legfrissebb információnk, hogy a Bertók SC felkészítő tornát nyert, melynek eredménye: Bertók SC–Szentesi Öregfiúk 15–6, Bertók SC–Legrand-Szentesi VK (ifi) 23–10, Bertók SC–Békéscsaba 21–4, Bertók SC–Kecskemét 16–9.


<<< Vissza