<<< Vissza

Virágos városért

2005. szeptember 9.

 
A Bocskai utcai óvodások a nyeremény fűnyíróval. (Fotó: Vidovics)

Évekkel ezelőtt hirdette meg az önkormányzat a Virágszínvonalasabb Szentesért városszépítési versenyt. Mint ahogy az idei városházán tartott eredményhirdetésen Szirbik Imre polgármester szavaiból kiderült, egyre többen tesznek azért, hogy környezetük parkosított, virágos legyen.

Ahogy tavaly, így most is három kategóriában pályázhattak: családi házas, intézményi és tömbházi. Az első két kategóriában volt jelentkező szép számmal, míg a harmadiknál nem volt ilyen nagy az érdeklődés. Pedig - ahogy Baloghné Berezvai Csilla főkertész fogalmazott, - jó lenne, ha a társasházakban lakók is felismernék, a virágokkal teli erkély is a várost díszíti. Ehhez nem is kellene sokat tenni, mint a balkonládákban virító növényeket ápolni, gondozni.

Ebben a kategóriában csak két helyezett lett, az első a Kossuth u. 14. számú ház lakói, második pedig a Honvéd u. 23. szám alatti négyemeletes ház virágosítója Vas Imre.

Az intézményi kategóriában már nehéz volt a döntés - mondta Miskolczi Sándor, a Kert-Ép. Szolg. Kft. ügyvezető igazgatója, hiszen nehéz úgy összehasonlítani a jelentkezőket, hogy tudják, milyen feltételek mellett gondozzák a területet. Itt az első két helyen 1-1 óvoda nyert, a Bocskai utcai a fődíjat, a fűnyírót vihette el, a Damjanich utcai 30 ezer forintot kapott.

A harmadik helyezett Hajléktalansegítő Központ 10 ezer forintot fordíthat a kertészkedésre.

Legtöbben a családi házas kategóriába neveztek, és Miskolczi Sándor elmondása szerint a döntésnél itt sem volt egységes álláspont, a zsűritagok hosszasan vitatkoztak, kinek miért épp az a kert tetszik a legjobban.

Végül dr. Molnár Gyula kertjét választották az első helyre. A főorvos az 50 ezer forintos utalványt azonban nem fogadta el, hanem felajánlotta az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére. A második Szabóné Gál Eszter 30 ezer forintot, míg a harmadik helyezett Török Imréné egy automata öntözési-rendszer beszerelési lehetőségét nyerte meg. A zsűri több különdíjat is kiosztott, amiket Bakó Adalbert, Lévainé Bódi Szilvia, Giláné Oroszi Edit, Török József és Négyesi Ferenc kapott, valamint ebben az elismerésben részesült a Petőfi Sándor és a gróf Széchenyi István Általános Iskola is.

A versenyt jövőre is megrendezik, így aki most nem nyert, tavasszal újra nevezhet.

Vanó Éva


<<< Vissza