<<< Vissza

Skót rögbisek Szentesen

2005. augusztus 26.

 
Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Szentesi VSC '91-esek rögbi csapata augusztus 20-án tornát rendez. Nem volt ez másképp most sem. Eddig mindig hetes (hét fő egy csapatban) tornát rendeztek, a mostani eltérő volt, tizenötös torna volt. Pénteken délután egy skót (V. osztályú együttes) a Mackie Academy FPRFC volt az ellenfél. A mélytalajú pályán korrekt játékkal rukkoltak ki a vendégek. Huszonnyolc játékossal érkező skótok állandó cserével, a frissebb csapat benyomását keltették, mint a hazaiak.

Az eredmény Szentesi VSC '91-esek-Mackie Academy 32-37.

A mérkőzés után Fekete Csanád, a szentesiek válogatott játékosa így értékelt:

- A skót rögbi a világ élvonalába tartozik. A vendégek sokkal szervezettebbek voltak, a rögbi kultúra hosszabb tradíciós hagyományokra nyúlik vissza. Ez egy gálamérkőzés volt. A pálya túlságosan mély volt. Azért játszottunk, hogy jól érezzük magunkat. A skót rögbi élvonala fényévekre van tőlünk, mi a skót 5-6. osztály szintjén vagyunk.

Az idén hetes válogatottal már nem lesz mérkőzés. A tizenötössel Bosznia-Hercegovinával és Szlovéniával játszunk. Az ünnepi tornán három csapat szerepelt: Kecskemét, U 20-as válogatott és a Dél-válogatott (Szentes-Békéscsaba).

Eredmények: Az első öszszecsapáson szoros csatában a Kecskemét győzött, az U 20 ellen. A másodikon szintén a hírös város játékosai voltak jobbak, 19-17-re nyertek a Dél-válogatottal szemben. A záró mérkőzésen a Dél-válogatott 40-17-re kikapott az U 20 fiataljaitól. A torna győztese Kecskemét, 2. U 20, 3. Dél-válogatott.


<<< Vissza