<<< Vissza

Külföldről erősödhet a Hungerit

2005. augusztus 26.

 
Három új edzővel készül a következő szezonra a Hungerit-Szentesi VK női és a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Hogy lehetséges mindez? Nos úgy, hogy míg a nőknél Kocsis István egyedül trenírozza a gárdát, addig a férfiaknál a Pengő László-Berki András kettős vezényli a foglalkozásokat.

A tavaly ezüstérmes női csapattal kapcsolatban Beleon Zsolttól, a klub elnökétől megtudtuk, hogy a világbajnok Tóth Andrea és a szintén válogatott Győri Eszter szóbeli ígéretet tett arra, hogy a következő idényben is városunk csapatát erősítik. Győri - tanulmányai miatt - csak december közepe után csatlakozik a kerethez, ami azt jelenti, hogy a bajnokság második szakaszában már Kocsis edző rendelkezésére állhat. December elejéig lezajlik a bajnokság alapszakasza, de nem oda-visszavágós rendszerben, hanem mindenki csak egyszer mérkőzik mindenkivel. A sorsolás szeszélye folytán a Hungerit hazai medencében fogadhatja a Domino gárdáját, viszont a Dunaújvárossal idegenben mérkőznek majd a lányok. Az alapszakasz után az első négy gárda a felsőházban, az utolsó négy pedig az alsóházban folytatja tovább a küzdelmet a minél jobb helyezésért.

De visszatérve a csapathoz: Beleon Zsolt elmondta azt is, hogy tévedés azt hinni, hogy a LEN-kupa szereplés lemondásával most dőzsöl az anyagiakban a klub. A kupaszerelés a tervezett éves költségvetésen felül 4-6 millió forint pluszkiadást jelentett volna. Ha a csapat elindult volna, de menet közben lépett volna vissza anyagiak hiányában a kupaszerepléstől, akkor a nemzetközi szövetség komoly szankciókkal sújtotta volna a klubot (pénzbüntetés, kizárás) és a hazai szövetséget is. A kupában nem indul a gárda, viszont új játékosokkal erősödhet, köszönhetően Magyar Józsefnek és a Hungeritnek. A vezérigazgatóval folytatott megbeszélések eredményeként ugyanis lehetőség nyílhat minőségi játékosigazolásra. Beleon Zsolt úgy vélekedett, ha már igazolnak, akkor azt nem a kispadra teszik, tehát csak olyan játékosokat hoznak a klubhoz, akik valóban hozzá tudnak tenni a csapat játékához. Két becsei játékos már néhány napot közösen készült a gárdával, végleges döntés ügyükben két hét múlva várható.

A Legrand-Szentesi VK keretéhez eddig két új "arc" csatlakozott. Papp Gábor a Ferencvárostól, míg Plézer János a Szegedből érkezett Szentesre, ők minden valószínűség szerint egy-egy évre szóló szerződést kötnek a klubbal.

H. V.


<<< Vissza