<<< Vissza

Feljelentette magát

2005. augusztus 26.

 
Néhány nappal ezelőtt történt, hogy egy fiatalember arra lett figyelmes, valamelyik szomszédja az udvarukba hajított át egy maréknyi zöld növényt. A fiatalember felismerte, hogy a növény nem más, mint kender, majd eme megvilágosodást követően el is szívott egy ebből készült marihuanás cigarettát. A történet itt általában úgy folytatódik, hogy a "füvest" rajtakapják pöfékelés közben, ám ezúttal furcsa fordulatot vett az ügy. A férfi ugyanis saját magát jelentette fel a rendőrségen. Az igazsághoz tartozik, hogy az önfeljelentő is tagja volt annak a húsz fős társaságnak, akik ellen a közelmúltban indított vizsgálatot a szentesi rendőrkapitányság.

Gabonát vettek ismeretlenek egy idős férfitől, akit annak rendje és módja szerint ki is fizettek. Az csak később derült ki, hogy a vevők hamis 10 és 20 ezer forintosokkal járultak a kasszához, jelentősen megkárosítva ezzel az idős bácsit. A hamis pénzek kiszűrésére továbbra is figyelmükbe ajánljuk a bankjegyvizsgálókat, amelyek néhány ezer forintért beszerezhetőek.

Két férfi csengetett be egy idős úr lakásába, ahol azt állították, hogy egy hölgy 24 ezer forintot küldött a házigazdának. A tulaj értetlenkedett ugyan egy kicsit, mert nem ismerte azt a nőt, aki a pénzt küldte, de úgy volt vele, abból baj nem lehet, ha pénz hoznak házhoz. A két férfi átvételi elismervényt nem kért a hozott összegről, viszont egy ötezer forintos bankjegynek szerették volna leírni a sorszámát. Amíg az idős férfi a papírpénzt kereste, a látogatók felmarkolták a 24 ezer forintot, valamint további 65 ezret, amit a lakásban találtak és távoztak a helyszínről.

Keddre virradóra egy, a Kertvárosban parkoló tehergépkocsiból szerette volna "leszívni" az üzemanyagot egy ismeretlen férfi. Az autó sofőrje azonban rajtakapta a tolvajt, akinek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Ellene lopás kísérlete miatt indult eljárás.

Ötszázezer forint értékben loptak el értékeket egy feltört gépkocsiból Szegváron. A sofőr a táskáját hagyta az anyósülésen, ahonnan a benne lévő nagyobb összegű készpénzt és az arany ékszereket markolta fel a tettes.

Transzformátort rongáltak meg a bűnözők Eperjesen. A trafóban lévő olajat elvitték, a berendezés ennek következtében úgy megrongálódott, hogy a Démászt mintegy másfélmillió forintos kár érte.

Keddre virradóra két kerékpár tűnt el az egyik József Attila utcai lépcsőházból. Korábban az ifjúsági háztól is elvittek egy bringát az ismeretlenek.

H. V.


<<< Vissza