<<< Vissza

Ügyeskedők

2005. augusztus 26.

 
A berki városrészből kaptunk levelet. Olvasónk azt írja, hogy a szennyvízhálózat kiépítése kapcsán egyik legutóbbi számunkban elégedett lakókat szólaltattunk meg. "Ez mind öröm! Az is, hogy a rácsatlakozásra a határidő módosul" így az olvasó. Azonban az erőn felül, a becsületes utat járó családok nevében kéri, jelentessünk meg egy cikket arról, mi lesz az ügyeskedők ellenőrzésével. Példát is említ: van, amikor sem egy összegben, sem havi ezer forintjával nem fizető család eladja, más örökli vagy más városból érkezve megvásárolja az ingatlant, ahol már kapun belül van a csonk egy zárfedeles tisztítóval. Ellenőrzi valaki a rákötéskor, hogy a közmű-hozzájárulás rendezve van-e? Mikor évül el ez a kötelezettség? A levélíró így fogalmaz: irritáló, hogy ilyen - remélhetőleg - rémhírek terjedtek el a városban. Ha így volna, igazságtalan lenne a becsületesen fizetőkkel szemben.

Sikk azzal dicsekedni, hogy "bolond lennék rákötni, leemelem a fedelet, és a búvárszivatytyúval belenyomatom a szennyvizet". Levélírónk szerint érdekes tájékoztatást tudna adni erről a szippantóautós. Azt kérdezi: mi lesz és mikor azokkal, akik nem fizetnek, rá sem kötnek, csak használják a rendszert? Megnyugtató választ kér a háborgó közvélemény.

Azt írja, mindez talán irigységnek is felfogható, mert, talán ha lenne pénze mindenkinek arra, hogy rákössön a hálózatra, utána az emelt díjat is gond nélkül tudná fizetni.

Szűcs Lajos alpolgármestert faggattuk a témában.

- Sokan vállalták a rákötést. Ilyen nagy munkáknál előfordul az is, hogy nemet mond valaki. Nem hiszem, hogy az lenne a jellemző, amit az olvasó leír. Úgy gondolom, az emberek ezt használni fogják, még akkor is, ha később nehézségeik támadnak a fizetéssel. Előfordulhat az, hogy valaki nem köt rá, előfordulhat az, hogy valaki csak dicsekvésből mondja, hogy nem köt rá a rendszerre, majd átemeli. A közterület-felügyelet azonban állandóan ellenőrzi majd, hogy hol vannak kikötések a csatornákba. Ügyeskedők mindig is voltak és lesznek, nehéz őket teljesen kiszűrni. Arra törekszünk, hogy azok, akik rákötöttek elégedettek legyenek, és a pénzükön megvalósult rendszeren mások ne ügyeskedhessenek.

(lovas)


<<< Vissza