<<< Vissza

Új edző, dobogós tervek

2005. augusztus 12.

 
Augusztus elseje óta Kocsis István (képünkön) irányítja a Hungerit Szentesi VK női vízilabdacsapatának szakmai munkáját. A fiatal vezetőedző korábban a klub gyermekcsapatával foglalkozott, mindezek mellett a Deák Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára. Az új idényben dobogóra várja a tavalyi idényben ezüstérmet szerzett női gárdát.

- Gondolom nem mondott azonnal igent arra a felkérésre, hogy vegye át a felnőtt női csapat irányítását.


- Valóban nem, egy hét gondolkodási időt kértem a klub vezetőitől. Egy felnőtt csapat irányítása teljesen más, mint gyerekekkel foglalkozni. Fel kellett mérnem, hogyan tudom beosztani az időmet, hiszen délelőttönként testnevelést tanítok, ráadásul én foglalkozom a most beinduló vízilabdás osztály növendékeivel is a szakórákon. A családom véleménye is fontos volt számomra, így mindezeket mérlegelve hoztam meg a döntésemet, és elvállaltam a feladatot.

- A gyerekcsapatnál ki pótolja majd önt?


- Felmerült, hogy esetleg továbbra is én foglakozom az 1994-es születésű korosztállyal, ám be kellett látnom, hogy minőségi munkát a felnőtt csapat mellett nem tudnék végezni, így némi keresgélés után Szremkó Krisztinának adtam át a kicsiket. Ez a korosztály a legfiatalabb, amely már a Csongrád Megyei Vízilabda Szövetség által szervezett versenysorozatban részt vesz.

- Melyek a legfontosabb céljai új csapatánál?


- Eggyé, összetartóvá szeretném formálni a gárdát, amelyet a dobogóra igyekszem vezetni. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a hírek szerint riválisaink alaposan megerősödnek az előttünk álló szezonra. Titkos vágyam, hogy ezeket a csapatokat meglepjük, szoros mérkőzéseken nehezítsük meg dolgukat, és megmutassuk, hogy az a munka, amit a felkészülés során közösen végeztünk el, nem volt hiábavaló.

- Változik-e a keret összetétele?


- Kisteleki távozott, de a friss világbajnok Tóth Andrea nálunk marad, miként Győri Eszter is. Vannak olyanok, akik még gondolkoznak a szentesi folytatáson, de bízom benne, hogy sikerül velük is megállapodni. Az edzések már zajlanak, napi két vízi és egy szárazföldi, kondicionális foglalkozást tartok a lányoknak. Jelenleg egy itt edzőtáborozó orosz csapattal közösen gyakorlunk.

- Kozák László milyen hasznos tanácsokkal látta el?


- Minden játékosról alapos szakmai jellemzést adott, segített a szervezési dolgokban, elmondott minden olyan fontos „műhelytitkot“, melyek a bajnoki mérkőzésekhez kapcsolódnak. Ezúton is köszönöm Lacinak ezt a segítséget.

- Szeptember 24-én új fejezet kezdődik vízilabdás pályafutásában.


- Az itteni nagy edzőktől tanultam én is, most talán bebizonyíthatom, hogy nem hiába jártam le hosszú évekig nap mint nap az uszodába. A munkával kapcsolatban megvan a saját elképzelésem, ezt szeretném megvalósítani. A csapat szereplése pedig úgyis megmutatja, hogy jó úton járok-e vagy sem.

H. V.


<<< Vissza