<<< Vissza

Régi-új középiskolai igazgatók
A megyei közgyűlés döntése után

2005. július 15.

 

Bugyáné Bakos Veronika

Előző számunkban már hírt adtunk arról, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén - egyebek mellett -középiskolai igazgatók megbízásáról döntött. A testület a Boros Sámuel Szakközépiskolában Pádár Zoltánné, a Horváth Mihály Gimnáziumban Bácskainé Fazekas Márta igazgatói megbízatását újabb 5 évre meghosszabbította. A Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Szakiskolát a képviselők döntése alapján Bugyáné Bakó Veronika, eddigi igazgatóhelyettes vezeti tovább.

A Rádió Szentes riportere a kihirdetést követő szünetben faggatta a régi-új intézményvezetőket. Természetesen a terveikről esett szó, meg arról, hogy a kinevezés mennyiben változtatja meg a nyári hónapokat. Bugyáné Bakó Veronika elsősorban a tanulókkal való foglalkozást (különös tekintettel a tanulási nehézségekkel küzdő tanulókra), a szakképzést, a gyakorlati- és a technikus szakirányú képzés fejlesztését emelte ki az elvégzendő feladatok között. A kérdésre, hogy mennyivel lesz most más a nyara, mint egyébként szokott lenni, így válaszolt:

- Megbízásom szeptember 1-jétől szól, ami a nyarat illeti, a tervezett program annyiból változott, hogy a munkát át kell venni, és készülni kell a következő tanévre. Az átadás-átvétel mindenképpen pluszmunkát jelent, de azért jut idő a nyaralásra is.

A szakközépiskola eddigi vezetője, Dongó László nyugdíjba vonul. Ebből az alkalomból megkapta a címzetes igazgató címet.

- Nyugodtan kijelenthetem, rugalmas vezetőváltás történt az iskolánkban - mondta. - Olyan ember kezébe került az intézmény, aki ennek az iskolának minden gondját-baját magáénak vallja, a reá bízott feladatot sikeresen meg fogja oldani. Felajánlottam a segítségemet, anélkül, hogy valamilyen szinten korlátoznám az igazgató munkáját, néhány évig még tagja szeretnék lenni a tantestületnek. A nyaram olyan lesz, mint az elmúlt években, egy-két héten belül elkezdődnek a felújítási munkák. Öröm számunkra, hogy az iskola jelentős támogatásokhoz jutott, részben a szakiskolai fejlesztési program keretén belül. A határidők siettetnek bennünket, a beruházásokhoz tízmilliós nagyságrendű vásárlásokat kell alkalmaznunk. Nem fogok unatkozni, de biztosan lesz annyi időm és lehetőségem, hogy az új tanévre feltöltődjek.


Pádár Zoltánné

A Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola igazgatói állására ketten pályáztak, a jelen lévő 34 képviselő közül 28 igen szavazattal a jelenlegi igazgatót, Pádár Zoltánnét támogatta.

- Örülök, hogy azt a fejlesztési törekvést, amit a tantestülettel együtt elkezdtünk, támogatta a megyei közgyűlés - jelentette ki. - Szeretnénk azt továbbvinni, tulajdonképpen ez szerepelt a pályázatomban is. Ami változhat, s ha lehetőséget kapunk rá, szeretnénk az oktatás fejlesztési stratégiájában rejlő lehetőségeket még jobban kihasználni az iskola számára. Nyugodtabb lesz-e a nyaram azzal, hogy újabb öt évre kineveztek? Úgy gondolom, minden kolléga tudja, hogy a nyári szünet igazából nekünk nem jelent hosszabb szünetet, hiszen rendbe kell hozni az iskola épületét, állagát. Komoly előkészítő munkát igényel, hogy tanévkezdésre minden a rendelkezésre álljon, gond nélkül el tudjuk kezdeni az évet. Azért jut egy kis idő a pihenésre is.

Bácskainé Fazekas Márta

A Horváth Mihály Gimnázium élére szintén ketten pályáztak, a testület 33 tagja Bácskainé Fazekas Márta neve mellé adta a voksát. A régi-új igazgató a következőket nyilatkozta a Rádió Szentesnek:

- Remélem, lesznek változások, amellett az iskola struktúrát szeretnénk megőrizni, ragaszkodunk a hagyományainkhoz. A kínálatunkat a szülők és a tanulók igényeihez igazítjuk. Nyitottak vagyunk, és már az országhatárokon túlra is kell tekintenünk, sokkal erősebben, mint eddig. Reményeink szerint az elkövetkező öt évben el tudjuk érni azt, hogy az Európai Unió tagországaival kapcsolatot vegyünk fel, csereprogramokat bonyolítsunk le, lehetőség nyílik arra, hogy tanárkollégáim a következő években külföldi továbbképzéseken vegyenek részt. Ebből eredően az oktatásrendszerben feltétlenül erősíteni kell az idegen nyelvoktatást, nagy szüksége van rá a mai nemzedéknek, saját bőrükön tapasztalják, hogy idegen nyelv nélkül nem boldogulnak.


<<< Vissza