<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája
 

2005. május 27.

 
Hal-ropogós
40 dkg tonhalat enyhén ecetes, sós, babérleveles vízben puhára főzzük és levétől lecsurgatva, kiszedjük belőle az esetleges szálkákat. Vajból és lisztből besamelt főzünk, tűzről levéve hozzákeverjük a halat, 15 dkg karikára vágott, hagymával megpárolt gombát, sót és lereszelt szerecsendiót. Ha ez a sűrű massza kihűlt, egyenként elkeverjük benne a 2 tojást és vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázva bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Gombamártással vagy burgonyapürével tálaljuk.

Kerti saláta
Hozzávalók: 20 dkg morzsolt csemegekukorica, 3 db paradicsom, 2 db közepes nagyságú sárgarépa, 1 fej saláta, 2 db paprika, 10 dkg gomba, 1 fej lilahagyma, 1 csomag kapor, 1 üveg salátaöntet, só, fehérbors.
Elkészítés: A kukoricát enyhén sós vízben előfőzzük. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A salátát megmossuk és apró darabokra tépdessük. A nyersanyagokat keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, őrölt fehérborsot. Salátaöntetet ráöntjük és a nyersanyagokkal összekeverjük. Lehűtve tálaljuk.

Citromos túrókrém tejszínes csokoládémártással
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg túró, 3 dl tej, 1 csomag vaníliaízű pudig, 3 evőkanál cukor, 1 db citrom reszelt héja.
A mártáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, 0,5 dl rum.
Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, majd a tejet felforraljuk. Közben a pudingport kevés hideg vízzel simára keverjük, és állni hagyjuk. A felforralt tejbe belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd a pudinggal besűrítjük. A megfőtt pudingba még melegen beletesszük a túrót és a vizezett formákba töltjük és lehűtjük. A mártáshoz a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot. Tálaláskor a hideg túrókrémet tányérra fektetjük és lelocsoljuk a meleg csokoládémártással.

Jó étvágyat!


<<< Vissza