<<< Vissza

Épül az Olimpiai park
Zöldberuházások a városban

2005. május 27.

 
Újabb zöldfelületek kialakítását tervezi az önkormányzat. Pályázatot írtak ki, melynek nyertese a Békési Faiskola Kft., aki vállalta, hogy – az időjárástól függően – június 30-ig virágokkal, cserjékkel és fákkal gazdagítja a várost, a már meglévő, illetve a most kialakításra váró parkokat. A részletekbe Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész avat be. 

– A Hajdú Lajos utcai parkoló körüli területet évelős virágokkal szeretnénk díszíteni. 1500 palántát ültetünk ki, az 52 fajta között írisz, levendula, szellőrózsa, viola, harangvirág, lángvirág is található. A cél ugyanis az, hogy kora tavasztól késő őszig folyamatosan nyíljon virág. A gyógyfürdő körüli területet újra füvesíti a kft., majd fákat és bokrokat ültetnek. 

– A Kurca partján új sétányt alakítanak ki.

– Ez a sétány az Örvény soron az Eszperantó hídtól a Kutatóig fut. Itt ősszel kivágták a beteg fűzfákat, azok helyébe most mocsári ciprusok és új fűzfák kerülnek. Másfél méter széles zúzott köves sétáló út lesz, és még ötszáz darab cserjét is ültetnek ki. A Kurca másik oldalán, a ligetben háromezer bokrot telepítenek. Ott ugyanis eddig a hóbogyó uralta a terepet, most viszont lesznek virágzó és virágtalan bokrok is, így pl. aranyvessző, madárbirs, gyöngyvirágcserje és cserszömörce is. 

– A legnagyobb munkát az Olimpiai Park kialakítása jelenti.

– Ez a park a Kurca és a sportpálya közötti részen, az ifjúsági házzal szemben lesz. Itt áll egy hatalmas tölgyfa, ami köré szeretnénk egy ún. százéves kovácsolt vaskerítést, illetve padot és szemeteseket kihelyezni. A park kiemelkedő dísze lesz többek között több cserje és egy csonka gúla alakú „évelő fal“. Ez a park ad helyet a majdan városunkba látogató élsportolók emlékfa ültetésének. 

Vanó Éva


<<< Vissza