<<< Vissza

Pünkösd Sankt Augustinban
 

2005. május 27.

 
Képünkön: Brigitte Schmidt (balról), Szilvási Lajos (hátul) és Benedek Gábor (jobbra) kalauzolták szentesi vendégeiket Ahrweiler középkori várában.

Népes küldöttség tette tiszteletét két héttel ezelőtt Sankt Augustinban. Az utazás apropója a 44. Nemzetközi Pünkösdi Labdarúgótorna volt, amelyre városunk ifjúsági labdarúgócsapata tizenkettedszer kapott meghívást. Velük együtt utazott a szentesi magyar-német baráti kör szervezésében húsz „civil“ személy is, akiket az ottani hasonló baráti kör látott vendégül.

A kétnapos futballtorna rendezője Vfr Hangelar sportegyesület volt, ok gondoskodtak a csapat ellátásáról. A rendezvényt Klaus Schumacher, a város polgármestere nyitotta meg. Az első mérkőzést mi játszottuk 1. FC Gera 03 ellen, a végeredmény 0-0 lett. Még aznap délután a SV Siegburg 04 ellen is volt egy kemény csatánk, itt 1-1 lett a végeredmény. 

Másnap délelőtt a későbbi győztes Rot Weiss Beuel 2-0-ra legyőzött bennünket, és így csak a 7. helyért játszhattunk. Ezen a helyosztó meccsen viszont 4–1-re vertük a SV Menden együttesét.

Képünkön: Klaus Schumacher, Sankt Augustin polgármestere megnyitja a Pünkösdi Labdarúgótornát. Balról Rolf Wagner, a Vír Hangelar elnöke.
 

A társaság másik része vasárnap délután garden partira volt hivatalos Brigitte és Wernes Schmidt-hez, ok a német-magyar baráti kör helyi vezetői.

Hétfőn délután a kb. 40 km-re lévő festői szépségű Ahrweilerbe kirándultunk. Itt minden pünkösdkor borfesztivált rendeznek, és mivel a városka egy híres szőlőtermelő vidék központja elég nagy népünnepély kerekedett, szólt a zene, ráadásul erre a délutánra még a nap is kisütött. Kedden egy rövidre sikerült kiránduláson megnéztük a kölni dómot, majd egy áruházi bevásárlást követően a futballpályán a grillpartival búcsúztunk egymástól, igaz csak rövid időre, mert ezekben a napokban német barátaink viszonozzák látogatásunk és 27-én pénteken a városházán ünnepélyes keretek között testvérvárosi együttműködési megállapodást ír alá a két város polgármestere.

Boros István


<<< Vissza